Abdić: DPS će biti stožer buduće lokalne uprave; Živković: Srećni vam vanredni parlamentarni izbori

 (Foto: TV E)
(Foto: TV E)

Dobri moji, e ovo je dobro - kazao je nosilac liste Demokratske partije socijalista Nermin Abdić na konferenciji za medije.

Ističe da je ova partija ubjedljivo najjača partija u Podgorici.

- Na održanim lokalnim izborima DPS je osvojila 50 odsto više glasova u odnosu na prvu narednu listu i DPS će biti stožer buduće lokalne uprave - naveo je Abdić.

Partije opozicije su, prema njegovim riječima, ubjedljivo trijumfovale u Glavnom gradu koje su, kako je rekao, urnisale Podgoricu u prethodnih godinu i po.

- Večeras je pobijedila Podgorica svih njenih građana - istakao je Abdić.

Predsjednik DPS-a Danijel Živković čestitao je Podgoričanima novu lokalnu vlast.

- Poštovani građani Podgorice, srećni vam vanredni parlamentarni izbori - naveo je Živković i dodao da je "Vlada Crne Gore večeras pala".

Pozvali su premijera Milojka Spajića da podnese ostavku.

- Vrijeme je za vraćanje ozbiljnosti u politiku i vraćanje DPS-a na pozicije odlučivanja na pozicijama u Crnoj Gori. Svima je jasno da današnji rezultati ruše tezu o nepoželjnosti DPS-a u vlasti. Nijesu pomogli ni izborni turisti, ni moć represivnog aparata, ostali su u teškoj manjina. Koalicija iz državne vlasti danas je u manjini na lokalnom nivou - kazao je Živković.

Odgovarajući na pitanje s kim bi bili u koaliciji kazao je da je red da partija sa najviše osvojenih mandata poziva na dogovor.

- Sješćemo da razgovaramo sa svima kojima je Podgorica na srcu, bez obzira na to kako se ko politički, vjerski ili nacionalno izjašnjavao - poručio je Živković i dodao da će sjutra nastaviti sa razgovorima na ovu temu.

Rekao je da su oni pokrenuli pitanje "izbornog turizma", te dodao da će tek produbiti priču o ovome, u okviru reforme izbornog zakonodavstva.

- Neće moći neko drugi sa strane da odlučuje o budućnosti Crne Gore, nego njeni građani - rekao je Živković.