Ministar unutrašnjih poslova obišao područja koja su prethodnih dana bila pogođena poplavama

Šaranović u Šavniku: Dogovoreno da mehanizacija i inženjerska pomoć VCG bude angažovana u najkraćem roku

 (Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova)
(Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova)

Sa Ministarstvom odbrane dogovorili smo da mehanizacija i inžinjerska pomoć Vojske Crne Gore bude angažovana u najkraćem roku, kako bi se uspostavila saobraćajna povezanost između odsječenih sela, a očekujemo da se i brzo uspostavi vodosnadbijevanje - kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

 On je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, odmah nakon ispraćaja spasilačkog tima u Bosnu i Hercegovinu posjetio Šavnik. U društvu načelnika Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od katastrofa Ljubana Tmušića, pripadnika Vojske Crne Gore i PJ Direktorata za zaštitu i spašavanje Nikšić obiđena su područja opštine Šavnik koja su prethodnih dana bila pogođena poplavama.

- Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a je kao krovna institucija u sistemu zaštite i spasavanja sve vrijeme bio u komunikaciji sa lokalnom službom zaštite, i danas smo tu, da se zajednički uvjerimo kakvo je stanje na terenu i da dogovorimo dinamiku daljih poteza u pravcu saniranja štete - rekao je Šaranović.

Sistem, iako nekad u limitiranim okolnostima, kako je istakao, ulaže ogromne napore kako bi odgovorio izazovima. 

- Današnja posjeta i susret sa lokalnim rukovodstvom prilika je da se na terenu kao donosioci odluka uvjerimo kakvo je stanje, definišemo dalju dinamiku rada i pružimo podršku - kazao je Šaranović.

Ova podrška i humani karakter njihovog rada, kako dodaje, ne izostaje ni van granica Crne Gore, što potvrđuje i jutrošnji odlazak crnogorskog tima za spasavanje u Bosnu i Hercegovinu.

- Ova situacija je pokazala koliko je važno raditi na prevenciji, ali i kontinuiranom ulaganju u sistem zaštite i spašavanja, a MUP i Vlada će raditi na iznalaženju najboljih načina za pomoć opštini Šavnik i građanima na ovom području - naglasio je Šaranović.