Lokalni izbori: Kotor

Ristić: Kotorski trgovi porediće se sa pulskom Arenom

Jovan Ristić
Jovan Ristić

 Kotor je bio grad prepoznat po organizaciji fešti i dočeka novih godina na otvorenom, grad koji je živio tokom cijele godine, a godinama je uveden u zaostajanje, sezona svedena na par mjeseci ljeta, a nove godine su posjećivali par stotina slučajnih prolaznika, ocijenio je Jovan Ristić, kandidat za odbornika na loklanim izborima u tom gradu sa liste ,,Vladimir Jokić - Dobar glas - Za gradonačelnika - Demokrate - PES".

- Pokazali smo da znamo kako da preokrenemo stvari i da oživimo grad. Organizovali smo spektakularne dočeke novih godina, koncerte tokom cijele godine, otvaranje i zatvaranje sezone, Kotor Winter Fest koji je trajao dva mjeseca. Postali smo po prvi put regionalni koncertni centar, a ponovo i grad koji živi tokom cijele godine – kazao je Ristić.

On ističe da su u protekle tri godine vratili zatečene dugove i obezbijedili stabilno poslovanje, izradili Strategiju razvoja turizma u Kotoru do 2030. godine, pokrenuli nekoliko novih projekata, kao sto je „Volim Kotor“, i uredili zapuštene lokacije iza katedrale Svetog Tripuna sa pametnom klupom i mini bibliotekom, te kod bastiona Korne sa bronzanom maketom grada. 

- Pokrenuli smo „Volim Kotor“ karticu koja ovezbjeđuje korišćenje različitih usluga za naše sugrađane sa popustima od 5 do 50 odsto, sa skoro 4000 korisnika i gotovo 100 partnera. Sada je vrijeme za nove izazove. U narednom periodu dodatno ćemo pozicionirati Kotor na koncertnoj mapi Evrope dovođenjem velikih svjetskih imena. Naše obećanje je da će se kotorski trgovi porediti sa pulskom Arenom – zaključio je Ristić.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.