FINALE RADA PRIVREMENOG SKUPŠTINSKOG TIJELA: Odbor za praćenje popisa stanovništva jednoglasno usvojio izvještaj o radu, konstatovano da je popis u najvećoj mjeri uspješno realizovan

Rakočević: Rad Odbora obilježila politička korektnost; Dragović: Kvalitetno odrađen posao

Sa sjednice Odbora za praćenje popisa stanovništva (Foto: Skupština Crne Gore - stop kadar)
Sa sjednice Odbora za praćenje popisa stanovništva (Foto: Skupština Crne Gore - stop kadar)

Odbor za praćenje popisa stanovništva jednoglasno je usvojio je na današnjoj sjednici Izvještaj o radu ovog skupštinskog tijela.

Kopredsjedavajući Odbora Darko Dragović čestitao je na dosadašnjem radu članova tog tijela i, kako je rekao, uspješno i kvalitno odrađenom poslu.

Kopredsjedavajući Nikola Rakočević rekao je da su na "kraju mandata" Odobra.

- Odbor je u atmosferi političke korektnosti razmatrao izvještaje Monstata, konstatovali sve aspekte i vjerujem da ovom sjednicom i usvajanjem izvještaja došli smo do samog finala poslova iz naše nadležnosti. Zahvaljujem se svima na korektnom odnosu i nastavljamo dalje saradnju kroz druge forume, a svakako i u ovom i ostalim sazivima parlamenta - poručio je Rakočević.

Na početku sjednice prihvaćen je prijedlog kopredsjedavajućih za izmjenu dijela posljednjeg pasusa zaključka kojim se potvrđuje da je popis u najvećoj mogućoj mjeri uspješno realizovan.

- Prijedlog glasi: Odbor je uvjerenja da je sve prethodno anvedeno doprinijelo legitimitetu popisnog procesa, da je Popis stanovništva, domaćinstva i stanova u 2023. godini sproveden u ambijentu većeg povjerenja nego ranije i da je u najvećoj mogućoj mjeri uspješno realizovan. Naš zajednički prijedlog je da se iz ovog dijela teksta izbrišu riječi "sproveden u ambijentu većeg povjerenja nego ranije" i da sada glasi: "Odbor je uvjerenja da je sve prethodno navedeno doprinijelo legitimitetu popisnog procesa, da je Popis stanovništva, domaćinstva i stanova u 2023. godini u najvećoj mogućoj mjeri uspješno realizovan" - naveo je Dragović.