Mujović: Biću protiv bilo kakvog predloga koalicije sa Milatovićem i Abazovićem

Portal ETV

Biću protiv bilo kakvog predloga da se ide u koaliciju sa gospodom Milatovićem i Abazovićem, kazao je u intervjuu na Gradskoj RTV prof. dr Saša Mujović, ministar energetike i nazivni nosilac liste koalicije "Evropa sad-Demokrate -Još jače".

- Ono što je činjenica i što je tačno jeste da, prema koalicionom sporazumu, jasno i zbog građana Crne Gore stoji da koalicije sa DPS-om nema. Zato što su DPS i PES dva antipoda, ne možemo zajedno i to je to. Sa druge strane, govorim u svoje ime, biću protiv bilo kakvog prijedloga da se ide u koaliciju sa gospodom Milatovićem i Abazovićem - naglasio je Mujović.

Dodao je da on lično nema dovoljno širok demokratski kapacitet kako bi išao u koaliciju sa ljudima i strankama koje su učestvovale u rušenju vlasti u Podgorici.

Kazao je da, kao unirzitzetski profesor, mora imati razumijevanje za nerazumijevanje onih koji kažu da će, nakon izbora, osloboditi Podgoricu.

- Nivo svijesti gospodina Rakčevića je takav kakav je, on je umjesto svog zvanja i titule stavio „zamjenik gradonačelnice“. Od koga da oslobađa Podgoricu, on je vršio vlast, i on se hvali na svakom koraku nekim rezultatima i postignućima. Od koga je dobro je, očekivano je i imam razumijevanje prema tome - rekao je Mujović.