Mugoša o slučaju Lazarević: Spajić se ne oglašava iako se radi o integritetu sektora bezbjednosti i dostojanstvu članice NATO

 (Foto: TV E/Youtube)
(Foto: TV E/Youtube)

Jedan od lidera Evropskog saveza, Boris Mugoša, oglasio se nakon što se načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, našao na udaru kritika dijela vlasti, prvenstveno resornog ministra Dragana Krapovića, a potom i brojnih saopštenja političkih partija.

- G-dina Lazarevića, načelnika Generalštaba, ne poznajem. Iz biografije se može vidjeti da je prije više od tri decenije započeo vojnu službu, tokom koje je obavljao razne značajne dužnosti uključujući i one pri NATO i EU. Kada čitam kakav je odnos prema ovom čovjeku i sa koliko uvreda se suočava, zaista se po ko zna koji put zapitam kakva smo mi zemlja i o kakvom mi hitanju ka EU pričamo i jačanju kredibilnosti u NATO - naveo je Mugoša na mreži X.

On napominje da je izostala reakcija premijera Crne Gore, Milojka Spajića.

- Naravno, najvažniji funkcionalno u cijeloj priči, a to je premijer se ne oglašava iako se radi o integritetu sektora bezbjednosti i dostojanstvu države članice NATO i duboko vjerujem prve sljedeće članice EU. Po ko zna koji put ističem da je suština mnogo važnija od forme jer bi u EU trebali, odnosno morali ući kao država sa sadržajem i to kvalitetnim a ne bez sadržaja ili sa falsifikovanim sadržajem - poručio je Mugoša.