Susret predsjednika Skupštine i novoizabranog ambasadora delegacije Evropske unije

Mandić sa Satlerom: Crna Gora nikada u istoriji nije bila ujedinjenija

Satler i Mandić (Foto: Skupština Crne Gore)
Satler i Mandić (Foto: Skupština Crne Gore)

Crna Gora  je uradila mnogo za godinu dana od formiranja nove parlamentarne većine i Vlade Crne Gore, kazao je danas predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastnaku sa Johanom Satlerom, novoizabranim ambasadorom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je istakao zadovoljstvo povodom prvog susreta sa novoizabranim ambasadorom, dodavši da je Crna Gora uradila mnogo za godinu dana od formiranja nove parlamentarne većine i Vlade Crne Gore te da “naša zemlja nikada u istoriji nije bila ujedinjenija”.

Navodi se da su se Mandić i Satler saglasili da je od presudnog značaja da Crna Gora nastavi ovim tempom i da istraje na ambicioznom planu zatvaranja poglavlja do 2026. godine, za šta je, kako su konstatovali, neophodno nastaviti dosadašnji odgovorni pristup procesu pridruživanja i očuvanje političke stabilnosti.

Sagovornici su naglasili potrebu za širokom međupartijskom podrškom za ključne reforme iz evropske agende, uključujući naročito reforme u oblasti vladavine prava i odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zaključeno je tokom susreta.