Predsjednik OIK Podgorica prijavio Centru bezbjednosti nestanak biračkog spiska sa jednog izbornog mjesta

Krivična prijava protiv Petra Globarevića, predsjednika biračkog odbora u Doljanima

Biračko mjesto u školi ,,Dragiša Ivanovića“ broji više od 900 glasača i tu bi, zbog nestanka biračkog spiska, moglo da bude organizovano novo glasanje, čime se otvara mogućnost iizbornog inžinjeringa

 (Foto: OŠ ,,Dragiša Ivanović")
(Foto: OŠ ,,Dragiša Ivanović")

Zbog nestanka izvoda iz biračkog spiska predsjednik Opštinske izborne komisije Vladimir Filipović podnio je danas Centru bezbjednosti Podgorica krivičnu prijavu Petra Globarevića predsjednika biračkog odbora u Doljanima kao odgovornog lica, saznaje Portal ETV.

Prema informacijama koje je prikupio OIK Podgorica, na biračkom mjestu broj 27, OŠ ,,Dragiša Ivanović“ u Doljanima, nestao je kompletan spisak birača tako da nije moguće zvanično verifikovati rezultate glasanja sa te pozicije. 

-POstoji osnovana sumnja da je Petar Globarević ili neko od članova biračkog odbora otuđio izvod iz biračkog spiska i zbog toga je predata krivična prijava - kazao ej Filipović za Portal ETV. 

Riječ je relativno velikom biračkom mjestu koje broji više od 900 glasača i tu će biti, ukoliko se ne nađe originalni, neprepravljani izborni materijal, najvjerovatnije biti organizovano ponovno glasanje. 

To otvara spekulacije o mogućem izbornom inžinjeringu, kako bi se neka lista ,,progurala“ da naknadno pređe izborni cenzus.