Kotorski DPS predstavio projekte kojima žele da stanu na kraj infrastrukturnoj stagnaciji

Kotor
Kotor

Unapređenje infrastrukture, uz investiranje u projekte koji će doprinijeti razvoju preduzetništva i Kotora kao turističke destinacije, biće jedan od ključnih prioriteta lokalne vlasti predvođene Demokratskom partijom socijalista, saopšteno je iz Opštinskog odbora te stranke u Kooru.

Kotorski DPS je ranije predstavio mjere kojima će, kako tvrde, riješiti pitanje saobraćajnih kolapsa na području  opštine, što je, kažu, jedan od prioriteta za održivo funkcionisanje grada.

- Istovremeno ćemo pokrenuti projekat Start-up Kotor, kroz koji ćemo ustupiti opštinske prostore za 20 najboljih preduzetničkih ideja, uz mogućnost subvencija dijela ostalih troškova - navedeno je u saopštenju kotorskog DPS-a.

Poručuju da će intenzivirati realizaciju urbanističkog projekta komercijalno-poslovne zone u Škaljarima.

- Realizovaćemo projekat vertikalnog transporta na poziciji San Đovani, a u saradnji sa državom pristupićemo realizaciji NTC-a, na lokaciji preko puta KBC Kotor. U samom gradu, izgradićemo promenadu uz Škurdu uz formiranje Njegoševog trga - navedeno je u saopštenju.

DPS obećava da će u Perastu urediti priobalni put, uz unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže. 

- Pored toga, u saradnji sa nadležnim institucijama i preporukama UNESCO-a, riješićemo pitanje parking prostora na ulazu i izlazu iz Perasta, uz sagledavanje mogućnosti za gradnju dvije garaže - ističe se u saopštenju.

U Risnu će, kako dodaju, realizovati projekat eko-marine. Uz to, priključiće Risan na kanalizacionu i vodovodnu mrežu.

- Upravo izrada kanalizacionog sistema Risan - Perast, sa dijelom sistema Stoliv - Prčanj - Muo, uz odvođenje otpadnih voda do postrojenja, biće jedan od ključnih projekata u narednom četvorogodištu - dodaje se u saopštenju.

U kotorskom DPS-u obećavaju da će na kanalizacioni sistem biti priključeni i Škaljari.

Pored toga, obećavaju, priključićo na vodovodnu mrežu i Lješeviće, Vranoviće, Pobrđe i Bigovu.

- To je samo dio projekata iz sfere infsrastrukture i investicija, kojima ćemo u znatnoj mjeri poboljšati stanje na području Opštine Kotor, čime ćemo stvoriti uslove za dinamičniji razvoj i stati na kraj dugogodišnjoj stagnaciji na tom polju - poručuju u DPS-u Kotor.

 

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.