Predsjednik DNP-a kaže da je zabrinut za bezbjednost svoje porodice

Knežević pisao Markoviću: Jasno se vidi da su Katnić i Čađenović vršili neprimjereni pritisak da se lideri DF-a lažno optuže

 (Foto: Dan)
(Foto: Dan)

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević uputio je pismo vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću u kojem traži da u okviru svojih nadležnosti preduzme radnje koje će, kako je rekao, doprinijeti rasvjetljavanju svih činjenica u slučaju uhapšenih tužilaca Saše Ćađenovića i Milivoja Katnića u predmetu državni udar.

- Poštovani gospodine Markoviću, dužnost mi je da Vas obavijestim da je moj opunomoćeni zastupnik advokat Dušan Radosavljević dana 11.10.2024. godine predao podnesak u SDT, adresiran specijalnom tužiocu Vukasu Radonjiću, tražeći od njega obavještenje o predmetu pod oznakom KT-S br. 98/24, a koji se odnosi na sumnje o zloupotrebama službenog položaja bivšeg GST-a Milivoja Katnića i njegovog zamjenika Saše Čađenovića. Naime, podsjećanja radi, prošlo je 18 mjeseci od kada je u kompjuteru bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića pronađen fajl u kojem se nalaze 19 pitanja i odgovora koja je bivši tužilac Čađenović poslao Tobiju Kedmenu, advokatu bivšeg agenta CIA Džozefa Asada - piše Knežević.

Tvrdi da se iz postavljenih pitanja i napisanih odgovora "jasno vidi da su bivši GST Milivoje Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović, vršili neprimjereni pritisak na gospodina Asada kako bi lažno optužio lidere i funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta u postupku terorizma u pokušaju".

- O tome su ovjerene izjave već dali gospoda Tobi Kedmen i Džozef Asad, dok je po mojim saznanjima gospodin Kedmen i saslušan u SDT-u. Imajući u vidu činjenicu da je povodom ovog slučaja obaviješten Tužilački savjet, a javnost upoznata da je formiran predmet, s punim pravom Vam se obraćam da poslije 18 mjeseci kao oštećeni u tom postupku dobijem informacije u kojoj fazi se nalazi ova istraga. Bez obzira što su protiv Milivoja Katnića i Saše Čađenovića podignute optužnice u nekim drugim slučajevima, smatram da je slučaj montiranog državnog udara, uz ozbiljne sumnje na zloupotrebu službenog položaja bivših čelnika SDT-a, ali i nekih bivših visokih državnih funkcionera, jedan od prioriteta u radu SDT-a - navodi Knežević.

Knežević ističe i da se obraća Markoviću, jer je, tvrdi zabrinut za sebe i bezbjednost svoje porodice, a kako je rekao,  imajući u vidu objavljene Skaj prepiske osumnjičenih visokih policijskih funkcionera iz tzv. kavačkog klana.

- Koji su koristili sve mehanizme kako bi obezbijedili osuđujuću presudu na Apelacionom sudu, jasno me označavajući kao politički i bezbjednosni problem - naveo je on.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.