Karoso: Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama

 (Foto: Vlada Crne Gore)
(Foto: Vlada Crne Gore)

Crna Gora je predvodnik u evropskim integracijama i zaslužuje da što prije zauzme mjesto koje joj pripada u evropskoj porodici naroda - ocijenio je novoimenovani ambasador Portugala u Crnoj Gori Žoze Rui Valeš Karoso na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović .

 Karoso je, kako se navodi u saopštenju, naglasio snažnu podršku svoje zemlje članstvu Crne Gore u EU. 

- U trenutnom geopolitičkom momentu Evropskoj uniji potrebna je uspješna priča i uzor na koji će se druge zemlje kandidati za članstvo ugledati i to definitivno može biti Crna Gora - istakao je on, kao i velike benefite koje evropske integracije imaju na jačanje bilateralnih odnosa među državama članicama.

Ivanović je ponovio da evropska integracija predstavlja prioritetni spoljnopolitički cilj Crne Gore i ocijenio da bi članstvo Crne Gore do 2028. godine imalo veliki uticaj i na region Zapadnog Balkana, zemlje kandidate, ali i na kredibilitet same Evropske unije. Izrazio je nadu da će Portugal nastaviti da promoviše Crnu Goru kao uspješnu priču i da podržava njenu evropsku budućnost.

- Sagovornici su se saglasili da postoji zainteresovanost za dalje produbljivanje bilateralnih odnosa između dvije zemlje, i to ne samo u smislu jačanja političkog dijaloga, nego i u brojnim drugim oblastima kao što su ekonomija, kultura, turizam, pomorska bezbjednost, nauka i trgovina - navodi se u saopštenju.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.