Crna Gora je dobila 383.5 miliona

Gorčević: Usvojena reformska agenda plana rasta, 178.5 miliona za budžetsku podršku a ostali novac za infrastrukturne projekte

 (Foto: Televizija E)
(Foto: Televizija E)

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević saopštila je da je Vlada na današnjoj sjednici usvojila reformsku agendu - plana rasta. 

- Riječ je o reformama na koje se Crna Gora obavezala zaključno sa 2027. godinom. Crna Gora je dobila 383.5 miliona.. A 178,5 miliona planira se za budžetsku podršku, a ostali novac za infrastrukturne projekte - kazala je Gorčević na pres konferenciji za medije. 

Planirano je, dodaje, da se sedam odsto novca dodijeli na početku sprovođenja samog plana rasta. 

- Izrada reformske agende traje od novembra prošle godine. Vlada je usvojila prvi i drugi nacrt i danas time zaokružujemo ovu priču - poručila je Gorčević.

Nastaviće, kaže, reforme kroz vladavinu prava, poslovno okruženje... 

- Reformska agenda koja je danas usvojena na Vladi je samo prvi korak. Nakon toga slijedi primjena, pa tranše koje cemo dobojati svakih pola godine u skladu sa ispunjenim obavezama - navela je Gorčević.

Biće, dodaje, neophodno oformiti koordinaciono tijelo koje će morati da prati primjenu, reformu i onda raspolagati novcem EU, kao i praćenjem tranši.