Pravo glasa iskoristio i bivši predsjednik Crne Gore i bivši lider DPS-a

Đukanović: Stvaraju se uslovi za prevazilaženje dubokog političkog jaza u Crnoj Gori

Milo Đukanović (Foto: Media biro)
Milo Đukanović (Foto: Media biro)

Svoju građansku dužnost na lokalnim izborima u Podgorici iskoristio je i bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović koji je istakao da od izbora očekuje da se potvrdi dostignuti nivo demokratske kulture.

- Vjerujem da nakon četvorogodišnjeg iskustva promjene vlasti u Crnoj Gori danas njeno ukupno biračko tijelo može kompetentnije da sudi o kvalitetu ponuda - kazao je Đukanović.

On je istakao da su izbori u Glavnom gradu uvijek zahvalna provjera u odnosu na opšte raspoloženje biračke javnosti na nivou države.

- Ovi izbori su i pod dodatnom pažnjom imajući u vidu da je nedavno izabrana nova lokalna uprava u Podgorici, ali da je veoma brzo izgubila povjerenje što upućuje na potrebu preispitivanja kvaliteta političke ponude za koju su se građani Podgorice tada opredijelili. Stvaraju se uslovi za prevazilaženje ovog dubokog političkog jaza koji postoji u Crnoj Gori i stvaraju se uslovi da se Crna Gora snažnije usresredi na ono što je njen ključni prioritet, a to je nastavak i završetak reformi za ulazak u Evropsku uniju - naveo je Đukanović.