DPS Nikšić: Drašković da podnese ostavku, bazen za dvije godine radio samo dva mjeseca - grad gubi jer mladi sportisti odlaze

 (Foto: DPS)
(Foto: DPS)

Najbolji primjer funkcionisanja odnosno nefunkcionisanja, rada odnosno nerada lokalne uprave Nikšića je situacija u JP Sportski centar, u okviru kojeg je i olimpijski bazen, koji je u dvije posljednje godine u funkciji bio dva mjeseca - poručili su u Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) u Nikšiću.

Oni su poručili da nesposobna uprava nije u stanju osposobiti bazen i obezbijediti rekreativcima i mladim sportistima da svoje aktivnosti realizuju u nikšićkom bazenu, kako su i navikli.

- Nedostatak ovog sadržaja uslovio je da mladi talenti odustaju od plivačkog i vaterpolo sporta, jer vlast u njihovom gradu ne zna da riješi problem, a oni su prinuđeni da idu u klubove van Nikšića ili potpuno napuste ove sportove - naveli su oni.

To je, podvlače, nemjerljiv gubitak za nikšićki sport.

- A šta znači za mladog sportistu odustajanje od svojih snova i karijere to vlastodrsci u gradu pod Trebjesom ne mogu ni razumjeti, jer ne žele, jer ih ne interesuje ili se ne umiju izboriti sa problemima - dodali su u saopštenju.

Dodaju da oni kažu čekaju rebalans budžeta da bi riješili problem, al’ kako poručuju u nikšićkom DPS-u, rebalans im ne treba kad zapošljavaju članove porodice, kumove, kada za potrebe snimanja serija ekipama iz susjedne nam države plaćaju smještaj u iznosu od po nekolike stotine hiljada?!

- Ne treba rebalans ni za druge nepotrebne aktivnosti, tada se sredstva alociraju sa stavke na stavku, al’ za djecu i njihove sportske snove nema novca, bez rebalansa. Toliko o prioritetima aktuelne vlasti u Nikšiću, a možda će direkrtor JP Sportski centar i za ovo reći da izvještaj laže, al’ ne lažu građani Nikšića koji se samoorganizuju kako bi im se dali odgovori i kako bi bazen opet funkcionisao - naveli su u saopštenju.

Ovoj vlasti će, poručuju, doći kraj.

- A bazen će u Nikšiću opet raditi, i u njemu ponovo stasavati neke nove zlatne ajkule, čija ljubav prema državi i požrtvovanost za pobjede Crne Gore najviše i bole one koji danas odlučuju o sudbini mladih sportista, jer bazen su zaključali - zaključili su u saopštenju.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.