DPS Nikšić: Dok u Vodovodu pršte ostavke, voda za piće je danima neispravna - a građani plaćaju nikad veće račune

 (Foto: DPS)
(Foto: DPS)

U Nikšiću danima voda iz gradskog vodovoda nije za piće. Ogroman stepen mutnoće i zagađenost natjerali su građane Nikšića da kupuju flaširanu vodu već peti dan - kazali su u Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) u Nikšiću dodajući da za to vrijeme u Vodovodu "pršte" ostavke, te da građani plaćaju nikad veće račune.

Dešavalo se, kažu, i ranije da voda ne bude dan-dva za piće, ali bi ubrzo problemi bili riješeni.

- O čemu se sada radi? Da li je rukovodstvo JP Vodovod i kanalizacija nesposobno da riješi problem ili se i priroda urotila protiv njih, možda ćemo i saznati - naveli su u nikšićkom DPS-u.

Ukazali su i da se u trgovinskim radnjama već osjeća deficit vode za piće koja se ne može se naći u većim pakovanjima.

- Pitamo ko će građanima nadomjestiti dodatne troškove za vodu za piće. Inače voda iz gradskog vodovoda u Nikšiću, često se ne može koristiti za piće, mora se kupovati u marketima, a računi za vodu sve veći. Možda je odgovor na postavljena pitanja - podnošenje ostavki jednog za drugim direktora i v. d. direktora, neznanje, nerad ili opšta bježanija sa rukovodećih mjesta, koja ovih dana nije samo karakteristična za JP Vodovod i kanalizacija, već i za druga preduzeća, ustanove i organe uprave - naveli su oni.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.