Čarapić: Vraćam vozilo Skupštini i izvinjavam se građanima

Vasilije Čarapić (Foto: Skupština Crne Gore)
Vasilije Čarapić (Foto: Skupština Crne Gore)

Poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić saopštio je da će uzbog neprimjerenog korišćenja službenog automobila, vratiti vozilo Skupštini Crne Gore.

M portal juče je objavio fotografiju na kojoj se vidi da Čarapić, tokom vikenda, u službenom vozilu Skupštine Crne Gore prenosi krevet. On je juče rekao da je službeno auto koristio između dvije službene aktivnosti.

- Vožnja u tu svrhu je trajala manje od dva minuta a gorivo u službenom vozilu sam platio iz sopstvenog džepa. Za sve preostale stvari koje sam kasnije tog dana prenosio angažovao sam i platio firmu koja se bavi transportom - naveo je on u objavi na društvenoj mreži X (bivši Tviter).


On je tvrdnju da je gorivo platio iz sopstvenog džepa pokušao da opravda skrinšotom poruke od 23. septembra kada mu je u te svrhe sa računa skinuto 40 eura. Danas je 12. oktobar.

Poruka za gorivo, Vasilije Čarapić

Ipak, Čarapić se danas izvinio građanima zbog svoje greške.

- Zbog neprimjerenog korišćenja službenog vozila vratiću vozilo Skupštini Crne Gore, što je nešto što se podrazumijeva, uz izvinjenje građanima Crne Gore. Kao neko ko zastupa uvođenje odgovornog odnosa prema državnim resursima, ne želim da svojim primjerom u praksi demonstriram drugačije manire - saopštio je Čarapić.