Vasko Ševaljević novi direktor muške rukometne reprezentacije Crne Gore

 (Foto: RSCG)
(Foto: RSCG)

Proslavljeni bek i doskorašnji kapiten rukometnog nacionalnog tima Vasko Ševaljević novi je direktor muške reprezentacije Crne Gore.

Ševaljević je, na predlog predsjednika Rukometnog saveza (RSCG) Petra Kapisode, dobio podršku Upravnog odbora za imenovanje.

Iz RSCG saopštili su da je, nakon što je francuski stručnjak Didije Dinar imenovan za novog selektora, bilo potrebno imenovati direktora muške reprezentacije, jer je ta funkcija upražnjena duže vremena.

- Uzimajući u obzir to da je Ševaljević bio dugogodišnji reprezentativac i kapiten nacionalnog tima, da odlično poznaje sistem rada, što će olakšati komunikaciju između rukovodstva Saveza i stručnog štaba, ali i između igrača i novog selektora, njegovo imenovanje trebalo bi da bude značajan doprinos uspješnim rezultatima nacionalnog tima - kaže se u saopštenju.

Ševaljević je podsjetio da je, kada je došlo vrijeme da napusti nacionalni tim nakon Svjetskog prvenstva u Poljskoj u januaru prošle godine, rekao da će uvijek biti tu za crnogorski rukomet, za šta se sada ukazala prilika.

- Imenovanje za direktora reprezentacije je velika čast, izražavam zahvalnost Upravnom odboru na čelu sa predsjednikom Kapisodom što su procijenili da u toj ulozi mogu da doprinesem dobrim rezultatima reprezentacije u narednom periodu - rekao je Ševaljević.

On je istakao da vjeruje da će povjerenje opravdati zahvaljujući činjenici da je dugo vremena bio u nacionalnom timu i da odlično poznaje sistem.

- Nedavno smo dobili novog selektora i već sam u svakodnevnoj komunikaciji sa Dinarom, kako bi uz podršku Saveza, stvorili najbolje uslove za uspješan početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine. Pred nama je veliki izazov i vjerujem da možemo da mu odgovorimo na pravi način uz angažovanje svih struktura u Savezu - kazao je Ševaljević.