Legendarni teniser završava profesionalnu karijeru

Rafael Nadal objavio kraj karijere

Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)

Legendarni teniser Rafael Nadal (38) objavio je na društvenim mrežama informaciju da će završiti profesionalnu karijeru na kraju sezone.

Poslednji turnir Španca biće finale Dejvis kupa u novembru u Malagi.

- Realnost je da sam prošao nekoliko teških godina, naročito posljednje dvije. Mislim da nikada nisam igrao bez ograničenja - istakao je, pored ostalog, Nadal.

Na društvenim mrežama se zahvalio svima na nekoliko svjetskih jezika.

Rafael Nadal stekao je reputaciju jednog od najvećih tenisera svih vremena i to u razdoblju tokom kojeg se za trofeje borio sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

U trijumviratu ovih velikana, Nadal je osvojio 22 Gren slem titule od ukupno 92 na ATP turu, dok je tokom igračke karijere osvajao zlatne medalje na Olimpijskim igrama i u singlu (Peking 2008) i u dublu (Rio De Žanerio 2016).

Na prvom mjestu ATP liste proveo je 209 nedelja, na čelu je završavao godine u pet navrata, a i dalje drži rekord od 14 osvojenih titula na Rolan Garosu.

Nadal je jedan od trojice muških tenisera koji su kompletirali Zlatni slem, a ostaće upamćen i kao "kralj šljake" uzevši u obzir da je u najboljim danima bio neprikosnoven na toj podlozi.

Nažalost, tokom karijere neretko je imao probleme sa povredama, naročito u posljednjih nekoliko godina zbog čega je i odlučio da sa 38 punih godina okonča igračku karijeru.