Selektor "sokola" nakon poraza na startu Lige nacija

Prosinečki: Napravili smo dosta grešaka, možemo i moramo bolje

Robert Prosinečki (Foto: FSCG)
Robert Prosinečki (Foto: FSCG)

Nije bio slavan početak četvrtog izdanja Lige nacija za fudbalere Crne Gore. “Sokoli” su na Islandu podbacili, pa je domaćin sa 2:0 rutinski dobio meč.

Selektor Robert Prosinečki smatra da je ekipa mogla mnogo više, ali da je uprkos porazu bilo i dobrih stvari.

- Znali smo da dobro izvode prekide, da je to njihova najveća snaga, radili smo na tome. Možemo puno bolje, ali ni ovo nije izgledalo tako loše. U jednom trenutku smo igrali i htjeli smo da dođemo do gola. Momci su se trudili. Napravili smo dosta grešaka, lopta je išla u korner, umjesto u aut… Primili smo dva jeftina gola. Mislim da smo zaslužili više, ali to je tako u fudbalu - kazao je Prosinečki.

Crna Gora imala je mnogo problema u veznom redu.

- Koristili smo bokove, bilo je prostora. Imamo problem tu i to je evidentno. Radićemo na tome. Danas je Jovetić, kad je ušao, dao klasu. Sigurno da će biti promjene, a žao mi je što smo izgubili na ovaj način. Island jeste kvalitetan, ali ne toliko da nas ovako savlada - rekao je selektor "sokola".

Prilika za popravni stiže već za tri dana.

- Treba da se okrenemo utakmici sa Velsom, da vidimo šta ćemo dalje. Bilo je i dobrih i loših stvari, na kojima moramo poraditi. Protiv Velsa igramo kod kuće, što je bitno. Jovetić će se vjerovatno oporaviti. Večeras je igrao pola sata i pokazao klasu. Sa njim smo drugačija ekipa. Moraćemo neke stvari da promijenimo. Imamo dosta povrijeđenih, ali ćemo protiv Velsa dobro izgledati - zaključio je Prosinečki.

Crna Gora će u ponedjeljak, u okviru drugog kola, ugostiti Vels u Nikšiću.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.