Podgorica Bemax u srijedu na premijeri ABA 2 lige dočekuje Džoker

Odbrojavanje se polako završava – košarkaši Podgorice Bemax spremni su za start nove sezone NLB ABA 2 lige. Regionalno takmičenje već je krenulo, odigrani su mečevi prvog kola u grupama A i B, dok će u utorak i srijedu biti na programu utakmice u grupama C i D. Prvo kolo biće zaključeno u ,,Bemax areni”, gdje u srijedu od 21 čas Podgorica Bemax dočekuje Džoker iz Sombora.

Podgorica je u odnosu na prethodnu sezonu napravila dosta promjena, sa nikad mlađim timom ulazi u novu sezonu, a iako je ekipi priključeno nekoliko juniora, crnogorski tim želi da u ABA 2 ligi još jednom ostavi lijep utisak.

-Iza nas je jako naporan pripremni period. Imali smo dosta utakmica, kako bi se što bolje uigrali i spremili za novu sezonu. To je bilo neophodno, jer imamo dosta mladih igrača, dosta novih igrača, pa je bilo potrebno sve to uklopiti. Mislim da smo se podizali kroz pripremni period, da smo uspjeli da napravimo dobar posao i da spremni čekamo nove izazove – kazao je za klupski sajt Pavle Đurišić, prvotimac Podgorice.

Sam pogled na roster i činjenica da je prosjek ekipe 20 godina jasno govore da će Podgorica Bemax biti jedna od najmlađih ekipa u regionalnom takmičenju.

-Bilo mi je jako zanimljivo kada sam vidio da će Podgorica zaista imati mladu ekipu. Vratio sam se, jer Podgoica ima dobre uslove, a siguran da imamo kvalitet da napravimo i dobar rezultat – objasnio je krilni centar, koji se nakon sezone u Sutjesci vratio u redove Podgorice.

Košarkaši Podgorice naredne sezone u ABA 2 ligi kreću iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Džoker.  U novoj sezoni nema “balona”, mečevi se igraju kod kuće i u gostima, a 16 ekipa je podijeljeno u četiri grupe – A, B, C i D.

U grupi A su MZT, Helios, Cedevita Junior i Teodo, grupu B čine Vojvodina, Sutjeska, Bosna i Rabotnički, dok su Zlatibor, Borac Banjaluka, Ilirija i Šibenka u grupi D. Podgorica će na startu, 2. oktobra, od 21 čas u ,,Bemax areni” ugostiti Džoker, koji je prije samo par dana potvrdio učešće, nakon što je od takmičenja odustala ekipa Vršca.

-To je sigurno poremetilo naše planove. Pratili smo ekipu Vršca uveliko se spremali za njih, nakon određenih skautinga i analiza. I, sada samo par dana prije utakmice saznajemo da ne igramo sa njima, nego je u takmičenje ušao Džoker. To je zaista komplikovano, jer sada imamo jako malo vremena za pripremu te utakmice. Ipak, imamo određene informacije, znamo da je to tim koji je jako dobro selektiran i koji će sigurno imati ozbiljne ambicije. Samim tim na premijer nas čeka izuzetno težak posao – naglasio je Đurišić.

Nakon prve faze, po dva tima iz svake grupe prolaze dalje, u top osam fazu, gdje se formiraju dvije nove grupe – E i F. Iz grupa E i F će po dvije ekipe izboriti plasman u polufinale. U polufinalu se igra na dvije pobjede. Finale se igra na dvije pobjede.

-Ove godine nas očekuje drugačiji sistem takmičenja. Napravljene su četiri grupe po četiri ekipe.  Svaka utakmica nosi mnogo veću težinu s obzirom da prolaze samo prve dvije ekipe iz svake grupe i formiraju Top8 fazu, koja počnje već od januara. Pozitivna je stvar što ćemo konačno igrati regularni dio takmičenja pred svojom publikom i to nas dodatno motiviše. Nadam se da ćemo već u srijedu veče uz lijepu podršku sa tribina ostaviti dobar utisak na premijeri – podvukao je Đurišić.