Posljednje pripreme uoči meča protiv Džokera

Podgorica Bemax spremna za premijeru; Žižić: Želimo pobjedu

Nikola Žižić (Foto: KK Budućnost Bemax)
Nikola Žižić (Foto: KK Budućnost Bemax)

Košarkaši Podgorice Bemax sprovode posljednje pripreme uoči meča protiv Džokera, čime će i zvanično krenuti u novu sezonu. Regionalno takmičenje već je krenulo, odigrani su mečevi prvog kola u grupama A i B, dok će Podgorica Bemac u srijedu od 21 čas u ,,Bemax areni” ugostiti Džoker iz Sombora.

- Imali smo duge pripreme, veliki broj kontrolnih mečeva, a svaka provjera bila od velikog značaja i u cilju podizanja forme. Ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu, ali neću izuzeti činjenicu da postoji veliki prostor za napredak. Dugo se pripremamo, a toliko dugo iščekujemo početak sezone i start lige. Momci su željni košarke i to se primjećuje na treninzima, kako kod igrača, tako i kod trenera – kazao je za klupski sajt centar Nikola Žižić.

Košarkaši Podgorice naredne sezone u ABA 2 ligi kreću iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Džoker. U novoj sezoni nema “balona”, mečevi se igraju kod kuće i u gostima, a 16 ekipa je podijeljeno u četiri grupe – A, B, C i D. U grupi A su MZT, Helios, Cedevita Junior i Teodo, grupu B čine Vojvodina, Sutjeska, Bosna i Rabotnički, dok su Zlatibor, Borac Banjaluka, Ilirija i Šibenka u grupi D. Podgorica će na startu, 2. oktobra, od 21 čas u ,,Bemax areni” ugostiti Džoker, koji je prije samo par dana potvrdio učešće, nakon što je od takmičenja odustala ekipa Vršca.

- To je sigurno poremetilo naše planove. Pratili smo ekipu Vršca uveliko se spremali za njih, nakon određenih skautinga i analiza. I, sada samo par dana prije utakmice saznajemo da ne igramo sa njima, nego je u takmičenje ušao Džoker. To je zaista komplikovano, jer sada imamo jako malo vremena za pripremu te utakmice. Ali, znamo da se radi o dobroj ekipi. Džoker je tek prije par dana ušao u ABA ligu, ali daleko od toga da su ekipa za potcijeniti. Radi se o ekipi sa mnogo kvaliteta i energije – smatra Žižić.

Nakon prve faze, po dva tima iz svake grupe prolaze dalje, u top osam fazu, gdje se formiraju dvije nove grupe – E i F. Iz grupa E i F će po dvije ekipe izboriti plasman u polufinale. U polufinalu se igra na dvije pobjede. Finale se igra na dvije pobjede. Prvi put Podgorica će imati priliku da ligaški dio igra na svom terenu.

- Ove godine nas očekuje drugačiji sistem takmičenja. Napravljene su četiri grupe po četiri ekipe. Svaka utakmica nosi mnogo veću težinu s obzirom da prolaze samo prve dvije ekipe iz svake grupe i formiraju Top8 fazu, koja počnje već od januara. Prelijepo je što sezonu otvaramo kod kuće. Očekujemo jednu zahtjevnu utakmicu u kojoj želimo prvu pobjedu, a nadamo se i lijepom ambijentu – podvukao je Žižić.

Utakmica Podgorica Bemax – Džoker igra se u srijedu od 21 sat u ,,Bemax areni”, a ulaz je slobodan.