Podgorica Bemax sjutra otvara sezonu protiv Džokera, Radović: Biće teško, ali nadam se pobjedi

Dragan Radović (Foto: KK Budućnost Bemax)
Dragan Radović (Foto: KK Budućnost Bemax)

Košarkaši Podgorice Bemax ugostiće sjutra veče, u 21 sat, ekipu Džokera iz Sombora u ,,Bemax areni“ čime će otvoriti novu sezonu u NLB ABA 2 ligi, a upravo taj duel biće posljednji u okviru prvog kola regionalnog takmičenja.

Podgorica Bemax u pauzi između dvije sezone doživjela je dosta promjena u igračkom kadru – u timu više nema Milutina Đukanovića, Filipa Anđušića, Marka Kljajevića, Ognjena Čarapića, Danila Ivanovića, Viktora Vujisića, Marka Kljajevića, Vjačeslava Petrova, Brendona Slaja, Lazara Vukčevića i Dejlena Kunca. Sa druge strane, stigli su Džošua Skot, Džek Golke, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović, Vasilije Milović, Aleks Adetokunbo i Entoni Smit. Novi i nikad mlađi tim spreman je za novu sezonu.

- Smatram da smo na vrijeme krenuli sa pripremama za novu sezonu. Činjenica je da u odnosu na minulu sezonu imamo dosta novih igrača, jer je 11 igrača otišlo iz kluba i svakako da je trebalo vrijeme da svi novi uklope. Upravo zbog toga smo imali i veliki broj pripremnih utakmica i mislim da spremno dočekujemo početak nove sezone. Prvo nas očekuje start ABA 2 lige, a zatim za vikend kreće i domaće takmičenje, što znači da nas očekuje jako zahtjevna sezona na oba fronta – kazao je za klupski sajt Dragan Radović, trener Podgorice Bemax, koji je bio kristalno jasan kada su u pitanju ambicije.

Kako je kazao, ciljevi su isti kao i prethodnih godina - da budu u samom vrhu.

- A možda i da napravimo korak više u odnosu na prije - rekao je Radović.

Košarkaši Podgorice kreću takmičenje iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Džoker, koji je prije samo par dana potvrdio učešće, nakon što je od takmičenja odustala ekipa Vršca.

- Spremali smo se za ekipu Vršca, istina možda ne previše detaljno, ali uglavnom fokus je bio na Vršac. Ipak, došlo je do promjene, tako da ćemo igrati protiv Džokera. Međutim, nije to mnogo poremetilo planiove, jer nam je prioritet naša igra. Tek počinjesezona, biće oscilacija i sigurno da će biti nervoze u igri. Ali, željom i borbenošćču očekujem da ćemo namenutni svoj stil igre i da ćemo početi prvenstvo pobjedom - dodao je iskusni stručnjak.

Kada je u pitanju Džoker, trener Radović cijeni rivala.

- Imaju kvalitet, trener Lukajić je veliko ime, a između ostalih tamo je i Marko Kljajejvić, naš najbolji igrač od prošle sezone, tako da iako su mlad klub, imaju ozbiljne ambicije. Ozbiljno ćemo ih shvatiti i dati sve od sebe da budemo na visokom nivou i da upišemo pobjedu -podvukao je Radović.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.