Budućnost danas domaćin Brestu

Portal ETV

Rukometašice Budućnosti i Bresta odigraće danas u Podgorici meč drugog kola B grupe Lige šampiona.

Podgorički tim sezonu na evropskoj sceni počeo je porazom u Bukureštu od Rapida 32:27, dok je Brest pred svojim navijačima slavio protiv Vajpersa 30:27.

Duel u dvorani Morača počeće u 14 sati.

Lijevo krilo podgoričanki Ivona Pavićević kazala .je da je Brest odlična ekipa, sa vrhunskim igračicama, ali da ni Budućnost nije bez šansi, te da sa nestrpljenjem očekuje meč i, nakon četiri godine, povratak u dvoranu Morača.

- Za nju nas veže neka posebna energija i emocija, sigurno da će biti dobar meč. Brest je odlična ekipa, sa vrhunskim igračicama, ali smatram da su svi zaustavljivi i da ćemo igrati našu igru na našem terenu. I u napadu i u odbrani moramo biti na nivou - rekla je Pavićević juče na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da posebno u napadu moraju odigrati pametno, strpljivo i sa što manje tehničkih grešaka.

Pavićević smatra da Budućnost ove sezone ima zajedništvo i da je pravi tim i porodica.

- Imamo veliku energiju i to nas krasi ove sezone. Sigurno da ćemo na svakom meču igrati našu igru, fokusirati se na sebe da damo maksimum, pa ćemo na kraju vidjeti da li je to dovoljno za neku pobjedu - rekla je Pavićević.

Govoreći o nedjeljnom rivalu, kazala je da Brest ima dosta dobrih igračica, ali da se posebno ističe Ana Vjahireva.

- Vjahireva je jedna od najboljih i od nje sve zavisi i sve kreće. Imaju odlična krila, ali imamo i mi. Fokusiraćemo se na sebe, da oni razmišljaju o nama, a ne mi o njima - rekla je Pavićević.

Ona očekuje veliku podršku sa tribina i da će im navijači biti dodatni vjetar u leđa.