Lokalni izbori, Podgorica

U trci za vlast u Glavnom gradu 13 lista

Najviše konfuzije definitivno donosi lista koalicije PES – Demokrate „Još jače“, jer je ministar energetike Saša Mujović sve vrijeme predstavljan kao njen nosilac, a čak je i sinoć nakon predaje liste OIK-u kazao kako mu je čast da je predvodi, te da je kandidat za gradonačelnika. No, Mujovića na listi kandidata za odbornike uopšte nema, a prva na njoj je sadašnja gradonačenica Olivera Injac

Izbornoj komisiji Podgorice (OIK) do ponoći je predato ukupno 13 lista za podgoričke izbore koji će se održati 29. septembra.

Posljednji dan za predaju iskoristile su Bošnjačka stranka, koalicija Pokret Evropa sad i Demokrate, kao i „Za budućnost Podgorice" - koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Ranije su to uradile Demokratska partija socijalista koju predvodi Nermin Abdić, Podgorička lista Andreja Milovića, Stranka evropskog progresa Duška Markovića - a čiji je nosilac Ilija Mugoša, Crnogorska evropska partija Novaka Adžića koju predvodi Boris Marinović, Evropski savez na čijem je čelu Boris Mugoša, Pokret podstanara čiji je nosilac Nemanja Baošić, Pokret Preokret Srđana Perića, Pokret Naprijed Vuka Kadića, koalicija „Za bolju Podgoricu Jakov Milatović" koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene (PzP), a koju predvodi Luka Rakčević, kao i Crnogorska građanska akcija (CGA) čiji je nosilac Stanko Đuričić.

Listu BS-a „Podgorica svih nas“ predvodi Edin Tuzović. Najviše konfuzije definitivno donosi lista koalicije PES – Demokrate „Još jače“, jer je ministar energetike Saša Mujović sve vrijeme predstavljan kao njen nosilac, a i sinoć je nakon predaje liste OIK-u kazao kako mu je čast da je predvodi, te da je kandidat za gradonačelnika. No, Mujovića na listi kandidata za odbornike uopšte nema, a prva na listi je sadašnja gradonačenica Olivera Injac.

Bivša ministarka zdravlja u Vladi Zdravka Krivokapića, Jelena Borovinić-Bojović, na čelu je koalicije „Za budućnost Podgorice“ koju čine NSD, DNP, SNP, Ujedinjena, Radnička partija, Slobodna i Prava Crna Gora.

Novitet na ovim izborima je i činjenica da žene čine polovinu odborničkih lista DPS-a i BS-a.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.