Knežević zaprijetio predsjedniku države

"Poručujem da Milatović ne smije da zaboravi odakle je došao"

 (Foto: A plus)
(Foto: A plus)

Ako predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ne želi sa nama, na to ćemo adekvatno reagovati, kazao je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) ne želeći da otkriva „koji će to biti mehanizmi“.

-Ako Milatović hoće sa DPS-om, neka mu je srećno, a mi ćemo adekvatno reagovati na to. Neću večeras otkrivati koji će to biti mehanizmi. Poručujem da Milatović ne smije da zaboravi odakle je došao. On je izrastao iz 30. avgusta i nastao je iz anti-DPS tekovina. To jeste njegovo legitimno pravo, ali nije moralno - kazao je Knežević u emisiji “Klub A plus”.

Upitan kako bi koalicija Milatovića sa DPS-om uticala na njegovu funkciju predsjednica države, Knežević je odgovorio da bi posljedica svakako bilo.

- Tvrdim da je parlamentarna većina trenutno stabilna, a i nemam informaciju da će Bošnjaci da napuštaju Vladu - rekao je Knežević.

Koaliciju Milatović-URA sastavljao Željko Ivanović

Knežević tvrdi da je Milatovića ranije upozoravao da je koalicija sa liderom Građanskog pokreta URA loša po njega.

- Tu koaliciju je sastavio Željko Ivanović (Vijesti). On je bio ideolog razbijanja vlasti u Podgorici. Ako za gradonačelnika već predlažu Luku Rakčevića, poštenije je onda da Ivanović bude gradonačelnik - tvrdi Knežević.

Kako je kazao, podržati Rakčevića za gradonačelnika Podgorice samo zato što je na pamet palo Dritanu Abazoviću i odbornici Vuković je neka vrsta političkog autizma.

- To će ih dovesti na sljedećim izborima da jedva pređu cenzus. Dobronamjerno ih savjetujem da nemaju kapaciteta da nas ucjenjuju - poručio je Knežević.

Ipak, kako je kazao, bez obzira na političke razlike, Milatović je njihov partner.

- Želimo da sa njim napravimo parlamentarnu većinu. On jeste u značajnoj mjeri napravio otkon od Pokret Evropa sad. Možda je za neke stvari u pravu, za neke i ne, ali ne znam zašto bi se izopštavao. Zašto se Milatović uopšte predstavlja kao neko ko dolazi iz DPS ambijenta? Od njega zavisi sve, na njemu je da da odgovor - naglasio je Knežević.

URA sa dva odbornika nije korektivni faktor

Upitan da li Građanski pokret URA vidi kao partnera, Knežević je odgovorio da vidi, „ali ne pod imperativom, ne pod nekim moranjem i ne pod svaku cijenu”.

- URA je dobrodošla, iako nam nije neophodna. Uz svo uvažavanje, ali URA sa svoja dva odbornika nije neki korektivni faktor. Od sevapa smo im prošli put učinili da dobiju mjesto gradonačelnika, pa su nam vratili tako što su srušili vlast zajedno sa DPS-om - naveo je on.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.