Kandidat za odbornika Evropskog saveza pita ko će staviti u džep novac građana Podgorice za rekonstrukciju predizborne ulice

Mašković: Izgradnja Bulevara Vojislavljevića paravan za pljačku budžeta

Miloš Mašković (Foto: Evropski savez)
Miloš Mašković (Foto: Evropski savez)

Najavljena izgradnja ulice Vojislavljevića nije izgradnja, već rekonstrukcija ulice koja će postati bulevar, i koja će građane Podgorice koštati 1,2 po kilometru miliona eura više u odnosu na izgradnju bulevara Tivat-Jaz, kazao je kandidat na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) - Podgorica za primjer”, Miloš Mašković.

Mašković je rekao da će cijena rekonstrukcije, odnosno proširenja već postojeće dvije trake ulice Vojislavljevića koja se nalazi na ravnici, stajati građane Podgorice 14,5 miliona eura za 3,2 kilometra, dok je 16 kilometara bulevara Tivat-Jaz koštao 54 miliona eura. 

- Dakle, rekonstrukcija ulice Vojislavljevića koštaće 1,2 miliona eura više u odnosu na bulevar Tivat-Jaz, koji se gradi potpuno, uz potporne zidove, kružne tokove itd. - naveo je Mašković u saopštenju.

Postavlja se pitanje, ističe on, ko će staviti u džep novac građana Podgorice za rekonstrukciju predizborne ulice koju je premijer Milojko Spajić juče pompezno najavio.

- Sve liči na paravan za pljačkanje budžeta države, ali i Glavnog grada iz kojeg se ovaj projekat dijelom finansira. Svaka rabota im je ovakva - ocijenio je Mašković.