DPS: Mandić pokušava da odvrati pažnju od poraza u Podgorici

 (Foto: DPS)
(Foto: DPS)

Pokušaj predsjednika parlamenta Andrije Mandića da provokacijom sa novim logom Skupštine odvrati pažnju od poraza parlamentarne većine u Podgorici, pojačava utisak da se radi o posljednjim danima aktuelne vlasti, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te stranke su rekli da gubitnici podgoričkih izbora, - od šefa parlamentarne većine, Mandića, njegovog mentora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, do izvršioca premijera Milojka Spajića raznim marifetlucima pokušavaju da sakriju činjenicu da je vlast 29. septembra izgubila legitimitet i da nema podršku građana da upravlja državom”.

- Najnoviji Mandićev pokušaj da provokacijom u vidu lansiranja skandaloznog logotipa Skupštine, odvrati pažnju od činjenica da je njegova parlamentarna većina gubitnik ovih izbora, samo još pojačava utisak da se radi o posljednjim danima ove vlasti - kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da je jasno da je traktat o herojskoj ulozi Aleksandra Karađorđevića, samo jadni pokušaj Mandića da se dodvori svom - finansijeru i gospodaru njegove političke sudbine, koji je očigledno nezadovoljan jer je izgubio izbore u Podgorici iako nije na njima učestvovao”.

- Vidjela se ta nervoza i frustracija i juče kada on koji zna toponime po Zeti, vodi bitke za Nikšić, šalje autobuse sa biračima iz Srbije i Republike Srpske, bavi se popisom u Crnoj Gori, rješava koalicije u Budvi, dobio odjednom amneziju i zaboravio ko su bili učesnici na izborima u Podgorici - naveli su iz DPS-a.

Kako su rekli, to je zaboravio, jer je žestoko izgubio na izborima.

- Umjesto da časno podnese poraz, gospodar Mandićeve političke sudbine se ne zaustavlja, pa danas instruira i svoje ministre da kriminalizuju Crnu Goru - rekli su iz DPS-a.

Oni su naveli da u Srbiji, po sopstvenom priznanju, kriminalci obezbjeđuju inauguracije, komuniciraju sa najvišim državnim zvaničnicima, i uživaju zaštitu najviših policijskih funkcionera.

- Mandićevi mentori nikako da shvate da nemaju šta da traže u Crnoj Gori, i da svako novo njihovo miješanje, poput Vučićevog jučerašnjeg ili Dačićevog današnjeg samo podiže otpor i snagu demokratske, građanske i evropske Crne Gore - poručuje se u saopštenju.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.