Vuksanović najavio da će se žaliti Ustavnom sudu ukoliko Državna izborna komisija ne uvaži njihove zahtjeve

DIK danas o prigovorima Pokreta Naprijed

 (Foto: DIK)
(Foto: DIK)

Državna izborna komisija razmatraće danas prigovore Pokreta Naprijed Vuka Kadića koji se odnose na 15 biračkih mjesta u Podgorici, među kojima je i biračko mjesto 27 u Doljanima, gdje predsjednik Biračkog odbora nije razdužio izvod iz biračkog spiska.

Predsjednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša potvrdio je „Danu“ da je sjednica zakazana za danas i dodao da je Pokret Naprijed dostavio prigovore u zakonskom roku, odnosno u roku od 72 sata od trenutka dostavljanja rješenja koje je donijela Izborna komisija Glavnog grada.

- Državna izborna komisija ima rok od 24 sata da postupi po prigovoru i donese rješenje kojim se prigovor usvaja ili odbija. U slučaju odbijanja prigovora, podnosilac se može žaliti Ustavnom sudu - kazao je Mugoša.

Mugoša pojašnjava da ukoliko Državna izborna komisija usvoji prigovor izbori se ponavljaju.

– U tom slučaju izbori se ponavljaju i ne postoji mogućnost da se bilo ko žali Ustavnom sudu. Izbori će biti ponovljeni u roku od sedam dana od donošenja odluke – kazao je Mugoša.

Nebojša Vuksanović iz Pokreta Naprijed, kazao je za „Dan“ da će se, ukoliko im prigovore odbije i DIK, žaliti Ustavnom sudu. 

- Smatramo da su prigovori osnovani i da je na svim tim biračkim mjestima došlo do evidentnog kršenja zakona. Naše očekivanje je da DIK donosi odluku u konkretnim slučajevima u skladu sa zakonom. Ne želimo da vršimo nikakav pritisak ni na koga. Državna izborna komisija trebala bi da bude stručno tijelo i mi se nadamo da će i oni o našim prigovorima prosuđivati u skladu sa strukom i zakonom - rekao je Vuksanović.

 

 

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.