Lider Albanskog foruma za ZBCG kazao da su podanici i zastupnici interesa nalogodavaca koji imaju antievropske i antidržavne ciljeve

Đeljošaj oštro poručio Mandiću: Tvoje kukavičke teze sprovodićeš onamo gdje si navikao, zadnja ti je opomena

 (Foto: Vlada Crne Gore)
(Foto: Vlada Crne Gore)

Potpredsjednik Vlade i lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj u reagovanju na, kako je rekao, neistine tvrdnje predsjednika Skupštine Andrije Mandića oštro mu je poručio da će kukavičke teze sprovoditi onamo gdje je navikao i optužio njegovu koaliciju da su podanici i zastupnici interesa nalogodavaca koji imaju antievropske i antidržavne ciljeve.

- Sve što sam rekao u razgovoru za Glas Amerike sadržano je u Sporazumu o formiranju 44. Vlade Crne Gore. Takođe, sve što sam rekao predstavlja i zvaničnu politiku 44. Vlade Crne Gore - kazao je Đeljošaj.

On je istakao da svaki stav koji lično zastupa, podržava i Mandić što je, kako je kazao Đeljošaj, dokazao potpisom, a potom dodao da to što je Mandić prevario i izigrao svoj potpis i datu riječ, da je to je Mandićev problem.

- Moja je obaveza i odgovornost da na to ukazujem. Niti jednom, tokom gostovanja u emisiji, nijesam pomenuo niti jedan narod, niti jedan jezik. Iznio sam sopstveni politički stav povodom antievropskih pokušaja kojima se želi zaustaviti integracija Crne Gore u Evropsku uniju i pozvao na poštovanje Ustava i zvanične politike Vlade Crne Gore, u kojoj i Mandić, još uvijek, učestvuje. Zašto i kako si prepoznao da ti se ljulja fotelja, iskreno ne znam, pošto te ja nijesam ni pomenuo, ali, dakako, da nijesi osjetio veoma dobro kako ti fotelja podrhtava, ti nikada ne bi bi reagovao – poručio je Đeljošaj Mandiću.

On je potom kazao da treba jednom zauvijek razjasniti da građani koji se izjašnjavaju kao Srbi jesu „naše komšije, prijatelji, građani, baš kao i svi ostali - i oni žele modernu i razvijenu Crnu Goru, i žele je kao državu članicu Evropske unije“. 

- Vi niste njihovi predstavnici! Dvije trećine njih ne glasa vas, vas koji ste trenutno podanici i zastupnici interesa vaših nalogodavaca koji imaju antievropske i antidržavne ciljeve – kazao je llider Albanskog foruma i dodao da nema nikakav problem sa srpskim narodom.

- Naprotiv! Sa njima odlično sarađujem i na funkciji koju trenutno obavljam, čak sam imenovao pripadnike srpskog naroda da budu moji najbliži saradnici, kao uzorni građani Crne Gore i istinski profesionalci u svom poslu, imam “problem” sa prevarantima koji se pozivaju na nacionalno – kazao je Đeljošaj. 

On je ponovio da je povodom „prijetnje“ pokretanjem razrešenja zabrinut koliko i oko lanjskog snijega.

- On misli da je funkcija sve u životu, pošto polazi od sebe i svojih svjetonazora. Tvoje kukavičke teze i naviku da etiketiraš ljude sprovodićeš onamo gdje si navikao i gdje ti to prolazi, i zadnja ti je opomena! Sve što imaš u vezi mene, ti i bilo ko drugi, u svakom smislu i obliku, sve za mojih 44 godine života, iznesi i javno dokaži, gdje god i kako god poželiš. Za kraj, zdravo i dobro po Crnu Goru je što sam te spriječio u tvom naumu oko zakona o dvojnom državljanstvu - poručio je Đeljošaj Mandiću.