Ministar Radunović na Žabljaku

Prošle sedmice 38 zabrana gradnje, očekuje se još 10

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Slaven Radunović, zajedno sa državnom sekretarkom Marinom Izgarević Pavićević i v.d. generalnog direktora Direktorata za inspekcijski nadzor Dušanom Savićevićem, posjetio je Opštinu Žabljak, saopšteno je iz Ministarstva.

- Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Radošem Žugićem i saradnicima, kao i sa članovima Savjeta za praćenje, donošenje i implementaciju PUP-a, ministar bio u prilici da se detaljno upozna sa problemima u Opštini iz domena nelegalne gradnje, inspekcijskog nadzora i prostorno planske dokumentacije - navode u saopštenju.

Ministar Radunović je istakao da je upoznat sa problemima u sferi planiranja prostora i nelegalne gradnje na Žabljaku, zbog čega se upravo i odlučio da Žabljak bude njegova prva radna posjeta jednoj crnogorskoj opštini od kada je na čelu resora prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine. Dodao je da je tokom prošle sedmice donijeto 38 zabrana gradnje na teritoriji opštine Žabljak, a očekuje se još 10.

- Situacija sa divljom gradnjom, posebno na Žabljaku, je alarmantna i mora se hitno riješiti. Akcije kontrole će biti češće u svim crnogorskim opštinama - kazao je ministar.

Radunović je prisutne upoznao i sa novim satelitskim i periodičnim snimanjem Crne Gore, radi kontrole nelegalnih objekata, što će, kako se navodi u saopštenju, pomoći i opštinama u suzbijanju ovog problema. Tokom sastanaka razgovarano je i o donošenju i implementaciji novih zakona - o prostornom planiranju, izgradnji i legalizaciji, koji se očekuju krajem ove i početkom prvog kvartala sljedeće godine, zaključeno je u saopštenju.