„Visa She’s Next“ projekat

Preko 300 žena na prvoj radionici za žensko preduzetništvo

 (Foto: Marko Ilic)
(Foto: Marko Ilic)

Na prvoj radionici globalnog projekta „She’s Next empowered by Visa“ okupilo se više od 300 preduzetnica iz Crne Gore , a ova jedinstvena inicijativa koja je već inspirisala i podržala hiljade žena širom svijeta, stigla je i u Crnu Goru sa ciljem da osnaži žene na putu ka preduzetničkoj slobodi i uspjehu, saopštili su organizatori.

Potpredsjednica i generalna direktorka kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu, Ana Drašković, istakla je da je projekat osmišljen kako bi pružio konkretne smjernice ženama preduzetnicama kroz mentorstvo, edukaciju o digitalizaciji, biznis planiranju i umrežavanju.

- Projekat uglavnom ima sličan koncept svuda gdje ga razvijamo. U prvoj fazi organizujemo online edukativne radionice koje vode stručnjaci iz različitih oblasti, pažljivo odabranih u skladu sa potrebama preduzetnica. Pokrivamo širok spektar tema – od osnovnih administrativnih pitanja, poput osnivanja firme, upravljanja finansijama i nalaženja knjigovođe, pa do vještina poput javnog nastupa, prezentacije projekata i izrade poslovnog plana – kazala je ona. 

Kako je navela, drugi ključni aspekt programa su događaji koje redovno organizuju tokom godine. 

U saopštenju se navodi da će tokom naredna dva mjeseca žene u Crnoj Gori, koje razvijaju svoje preduzetničke ideje, imati priliku da prisustvuju edukativnim radionicama, ali i da prođu kroz mentorski program i dobiju podršku u razvoju biznis planova.

Ućesnice prve radionice su imale priliku da čuju predavanje Milana Maglova, jednog od, kako navode organizatori, vodećih stručnjaka za digitalni marketing u regionu. 

Pored njega, Vladimir Vulić, stručnjak za digitalnu transformaciju, govorio je o tehnologiji kao ključnom alatu za modernizaciju i rast poslovanja, posebno u svijetu u kojem digitalna prisutnost postaje neizostavni dio svake poslovne strategije.

Kako je saopšteno, posebnu pažnju izazvale su priče tri uspješne crnogorske preduzetnice koje su sa učesnicama podijelile svoja iskustva i izazove koje su savladale na putu ka poslovnom uspjehu.

Adrijana Husić, osnivačica Communication Studio Cassiopeia i ekspertkinja u oblasti korporativne društvene odgovornosti (CSR) i integrisanih marketinških strategija, naglasila je značaj umrežavanja i podrške među preduzetnicama.

Renomirana slikarka i grafička dizajnerka, Hajdana Kostić, podijelila je svoje iskustvo kreiranja brenda čiji su radovi dio kolekcija poznatih ličnosti, dok je Milanka Jovanović, vlasnica kompanije Habitat, govorila o više od dvije decenije iskustva u vođenju uspješnog preduzetničkog biznisa.

Tokom šest narednih radionica, koje će biti organizovane uz podršku digitalizuj.me, učesnice će rješavati izazove poput finansiranja, kreiranja biznis plana, elektronske prodaje i digitalnog marketinga.

PRATITE TVe UŽIVO

Obavještenje: Zbog zaštite autorskih prava, u odredjenim terminima live stream neće biti dostupan.