Zaslužili bod, ali nijesmo mogli do njega: Vels nas šokirao na startu, a u ostatku meča smo bili bolji

Portal ETV

Fudbaleri Crne Gore doživjeli su večeras drugi poraz u Ligi nacija. Od izabranika Roberta Prosinečkog u Nikšiću je bolji bio Vels, koji je trijumfovao 1:2 (0:2).

No, naša je reprezentacija prema prikazanom definitivno zaslužila bod. Velšani su nas šokirali na startu sa dva gola u uvodna tri minuta (strijelci Mur i Vilson), a nakon toga je bolja bila naša selekcija. Imali smo kolosalnih šansi, pogodili smo stativu i prečku, čini se i kako smo oštećeni za penal... Camaj je smanjio na 1:2 u 73. minutu, ali to je bilo sve - Vels je na kraju upisao prvi trijumf u novom izdanju Lige nacija.

Inače, Nikšić je prvi put bio domaćin 'sokolima' i to odličan - uprkos jakoj kiši, atmosfera je bila odlična. Uvodni dio utakmice obilježilo je odavanje počasti Matiji Šarkiću, u čemu su učestvovali naši igrači i navijači, ali i pristalice Velsa, o čemu opširnije možete čitati u vijesti u nastavku.

Malo je reći da je utakmica počela na šokantan način po nas. Već nakon tri minuta igre bilo je 0:2.

Gosti su poveli u 36. sekundi, nakon loše reakcije naše odbrane - Rubežić je htio da otkloni opasnost, ali je pogodio Brnovića, a lopta se odbila do Mura koji je pogodio.

U trećem minutu vidjeli smo bravuru Vilsona - odvažio se na šut sa gotovo 25 metara i poslao loptu pod prečku.

I onda je uslijedila dominacija naše reprezentacije, koja nije krunisana makar golom do odmora. I pravo je čudo kako je ostalo 0:2.

Prvo je Krstović propustio kolosalnu šansu, a onda je Jovetić imao sjajnu zamisao - vidjevši da je suparnički golman Darlou istrčao, šutnuo je sa 50 metara i zatresla se - prečka. Šteta. Jer bio bi to gol za pamćenje.

Još jednu, možda i najveću priliku u prvom dijelu, imali smo u 31. minutu. Prvo je Jovetićev šut nekako zaustavio Darlou, na odbitak je natrčao Camaj, a Dejvis je izbacio loptu sa same gol linije.

Potom je Crna Gora i oštećena. U toku je bio 40. minut, kada je Jovetić probao glavom, a lopta je pogodila jednog od igrača Velsa u ruku. Čini se kako je to bio jedanaesterac, no bugarski arbitar Kabakov imao je drugačiju procjenu.

Pokušavali su naši igrači u drugom dijelu da dođu do povoljne prilike, ali nije to išlo glatko kao u prvom dijelu. 

Najzad, veliko uzbuđenje vidjeli smo u 69. minutu, kada se nakon dobrog šuta Jovovića tresla stativa gola Velšana. Kroz dva minuta vidjeli smo dobar pokušaj Jovetića, ali je Darlou bio siguran.

I konačno, do potpuno zasluženog gola naša je reprezentacija stigla u 73. minutu. Bila je to izvrsna kontra, na čijem je kraju Krstović poslao loptu ka Camaju, koji je pogodio mrežu.

Proključale su u tim momentima tribine u Nikšiću, ali su Velšani usporili tempo utakmice i teško smo u ostatku meča dolazili do šanse. Bilo je uzbuđenja u sudijskoj nadoknadi, ali ne i golova, pa tri boda idu za Vels.

Grupa "B4": Crna Gora - Vels 1:2, Turska - Island 3:1.

Tabela: Turska 4, Vels 4, Island 3, Crna Gora 0.