Kadeti na kvalifikacionom turniru u Bjelorusiji

Portal ETV

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore učestvovaće od 23. do 29. oktobra na turniru prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Radovan Kavaja za turnir u Moldaviji pozvao je 20 igrača.

Na spisku su golmani - Dimitrije Minić (Spartak Subotica, Srbija) i Edin Lekić (Dečić Admiral bet);

odbrana - Aleksa Perišić, Lazar Popović, Andrija Anđelić (Budućnost), Emil Kujović (Karl Cajs Jena, Njemačka), Aleksandar Radulović (Stari Aerodrom), Đorđe Fabris (Budva) i David Maraš (Zeta);

vezni red - Petar Ražnatović, Viktor Lesjak (Arsenal), Vuk Pavićević (Mladost Lob.bet) i Jovan Anđić (Budućnost);

napad - Matija Jovanović (Budućnost), Andrija Vukoje (Grbalj), Andrej Kartal (Rudar), Marko Glendža (Grbalj), Alan Kastrat (Vestčester, SAD), Kristijan Jovović (Legija, Poljska) i Mark Đokaj (Dečić Admiral bet).

Na turniru grupe 10, osim domaćina Moldavije i Crne Gore, igraće još Švajcarska i Izrael.

Selektor Kavaja kazao je da bi kvalifikacije trebalo da daju jasniju sliku o ovoj generaciji.

- Protivnici koji su iz ozbiljnih sistema rada svakako su prilika za to. Kroz analizu dosadašnjeg rada i selektiranja više od 40 igrača, mislim da nijesmo bez šansi jer smo odigrali neke pripremne utakmice na visokom nivou. Napredak se vidi u svim pravcima, ali, da li će to biti dovoljno za prolaz u ovoj konkurenciji, ostaje da se vidi - kazao je Kavaja.

On očekuje da će igrači koji su na spisku dati svoj maksimum i dokazati da imaju dovoljno snage da prebrode sve prepreke.

Crna Gora će u prvom kolu turnira, 23. oktobra, igrati sa Izraelom.

Za 26. oktobar zakazan je duel sa Švajcarskom, dok će u posljednjem kolu Crna Gora igrati sa Moldavijom.

Kvalifikacije za U17 Evropsko prvenstvo posljednji put će se igrati u ovom formatu.

Po dvije prvoplasirane selekcije iz svih grupa izboriće Ligu A, iz koje će biti moguće izboriti plasman na završni turnir.

Trećeplasirani i četvrtoplasirani iz grupe sljedeći ciklus dočekaće u Ligi B, kroz koju će se boriti za plasman u Ligu A kvalifikacija.