Uljarević: Biće raznih iznenađenja u Podgorici, najmanje moguć budvanski scenario

Portal ETV

Činjenica da su upravo iz partija koje su nekada pripadale 30-avgustovskoj većini požurili da odmah najave sasatanak sa druge dvije liste ukazuje da je to bio vid suptilnog pritiska, kazala je u "Drugačijoj radio vezi" na Anteni M izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević.

Uljarević smatra da formiranje vlasti u Glavnom gradu neće ići brzo, a ni lako.

"- Vjerujem da će biti raznih iznenađenja. Najmanje je moguć budvanski scenario - rekla je Uljarević. 

Ona smatra da može doći do raslojavnja tokom konstituisanja vlasti u Podgorici, te da je i u drugim opštinama dolazilo do prelaska odbornika.

- Meni se čini da prevagu na listi od šest odbornika ima grupacija Milatovića sa četiri odbornika. Pitanje je da li dva odbornika mogu donijeti razliku, a nije isključeno da će to URA koristiti kao dio ucjenjivačkog potencijala. Činjenica je da je Milatović taj koji je donio rezultat i očekujem da će URA biti sa njim tokom pregovora - ocjenjuje Uljarević.

Ističe da je najveće iznenađenje lista DPS-a i ZBPG.

- Što dokazuje da dobijaju liste koje imaju infrastrukturu, a što je bio minus listi Milatovića. Lista PES- Demokrate je u okvirima očekivanog, ali to već sada ozbiljno dovodi u pitanje legitimitet Vlade - kazala je ona.