Šaranović na partijskom presu davao garancije u ime MUP-a

Portal ETV

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i kandidat za odbornika u Glavnom gradu oglasio se danas, već treći put, na konferenciji za medije i saopštio da raspolaže podacima da su sa jednog broja vozila koja nemaju crnogorske registarske tablice one skinute ili ukradene i da Uprva policije sprovodi tim povodom zakonom definisanje mjere i radnje.

- Siguran sam da ćemo utvrditi o čemu se radi. UP utvrđuje, ali mislim da se radi o 10-ak vozila i čim budemo raspolagali sa informacijom, izaći ćemo u javnost - naveo je Šaranović.

On je kazao da država garantuje da će svakom građaninu koji ostvaruje biračko pravo na nekom od biračkih mjesta dozvoliti da to pravo i ostvari. On je na konferenciji za medije koja je zakazana iz izbornog štaba koalicije PES-Demokrate kazao da to garantuje u ime Ministarstva unutrašnjih poslova.

- U ime MUP-a vam to kažem. Očekivali su da MUP nije spreman da izvrši kontrolu ovog spiska i drago mi je da MUP ima kapacitet da odgovori. Svjedočimo jednoj izbornoj manipulaciji - kazao je Šaranović novinarima u centru Podgorice.

Na vanrednoj konferenciji za medije govorili su i ministar pravde Bojan Božović, takođe kandidat za odbornika u lokalnom parlamentu, kao i prva na listi koalicije PES-Demokrate koja nosi ime još jednog ministra, Saše Mujovića, bivša gradonačelnica Olivera Injac.