Potvrđeno pisanje Portala ETV: Mirjana Đuršić postavljena za v.d. glavne državne arhitektice

Anja Ivanović

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici postavila je Mirjanu Đurišić za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata glavnog državnog arhitekte u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Time je potvrđeno pisanje Portala ETV od 1. oktobra kada smo objavili saznanje da će ministar urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine Slaven Radunović, nakon ostavke Sonje Radović-Jelovac - koja je na funkciji bila samo mjesec dana, za glavnu državnu arhitekticu predložiti Mirjanu Đurišić - koja je inače kadar Građanskog pokreta Ura.

Đurišić je za mandata Ane Novaković-Đurović u tadašnjem Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma bila glavna urbanistička inspektorka.

Ona nije jedini kadar Ure koji je Radunović „nagradio“ i boljom pozicijom od one koju je ranije obnašala u Vladi na čijem čelu je bio lider Ure Dritan Abazović.

Izvori Portala ETV ranije su ukazali da je to već učinio u slučaju Milene Živanović koja je trenutno državna sekretarka u njegovom resoru. Ona je za tu poziciju predložena 28. avgusta ove godine.

Nju je aktuelna Vlada na početku svog mandata po automatizmu smijenila sa pozicije direktorice Direktorata za imovinsko-pravne poslove u Ministarstvu finansija kojim je rukovodio Aleksandar Damjanović - a kada je taj Direktorat u MiF-u ukinut i prebačen u resor Slavena Radunovića.

Naši izvori kažu da tu poziciju u Ministarstvu urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine trenutno ne pokriva niko.

Kako smo i ranije objavili, uzevši u obzir da su se u Podgorici prošlog mjeseca održali lokalni izbori koji su pokazali da koalicija vladajućeg Pokreta „Evropa sad“ i Demokrata ne može formirati vlast u glavnom gradu bez podrške koalicije „Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović“ koju predvodi upravo Ura - postavlja se pitanje je li premijer Milojko Spajić animirao ministra Slavena Radunovića da vrati njihove kadrove na pozicije - kako bi kupio Uru za eventualno koaliranje na lokalnom nivou.