Popović nakon što je Pejović pozvala da osudi kupovinu ličnih karata: Propustila da kaže da je DPS bio sinonim za ovakve radnje

Portal ETV

Želim izraziti svoje iznenađenje i nezadovoljstvo postupcima poslanice Jevrosime Pejović, koja je, zajedno sa ostalim poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS-a), neprimjereno pokušala da opstruira ponovno izglasavanje današnjih zakona, suprotno Poslovniku Skupštine Crne Gore - poručila je presjedavajuća Zdenka Popovića koja je danas ignorisala zahtjeve opozicije za proceduru i tako brzo omogućila poslanicima većine da usvoje zakone koje je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio na ponovno izglasavanje.

Takvo ponašanje je, cijeni Popović, neodgovorno i protivno demokratskim principima na kojima počiva naš politički sistem.

Pejović je, inače, pitala Popović hoće li pozdraviti današnje hapšenje zbog kupovine ličnih karata - na što je Popović isprva rekla da ne zna o čemu se radi. 

- Još više me iznenađuje činjenica da je poslanica Pejović, u svom izlaganju o pitanju kupovine ličnih karata, propustila da osudi kupovinu ličnih karata od strane DPS-a, koji je godinama bio sinonim za ovakve antidemokratske radnje. Umjesto da iskaže solidarnost prema jednoj ženi koja se suočavala na sjednici sa pokušajima diskreditacije i uvreda, ona je, nažalost, odabrala da iskaže solidarnost prema DPS-u. Time je jasno pokazala kome je njena lojalnost usmjerena i koga štiti – svoje buduće koalicione partnere - navela je Popović u reagovanju.

Čestitala je bezbjednosnom sektoru Crne Gore, koji je uspio da spriječi dalju kupovinu ličnih karata "od strane tradicionalnih kupaca ljudskih duša".

- A svi mi znamo o kome je riječ - zaključila je Popović.