Pokret za Grad predao listu za izbore u Budvi

Portal ETV

Grupa birača Pokret za Grad predala je danas Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) Budva listu za lokalne izbore u toj opštini, koji će biti održani 17. novembra.

Nosilac liste Đorđe Zenović istakao je da je taj pokret formiran uz podršku građana nezadovoljnih aktuelnom političkom situacijom u Budvi.

- Na početku, prije 45 dana, bio sam pomalo skeptičan da li ćemo uspjeti da u kratkom roku do predaje liste okupimo ljude i sačinimo gradsku, građansku, lokalnu listu koja će biti nešto potpuno drugačije u odnosu na sve što smo do sada gledali u Budvi - rekao je Zenović, prenosi portal RTV Budva.

Prema njegovim riječima, građani su prepoznali nezadovoljstvo prema aktuelnoj političkoj situaciji i brzo se priključili pokretu.

- Za svega tri dana sakupili smo preko 350 potpisa podrške našoj izbornoj listi - dodao je Zenović.

Komentarišući dosadašnje političke aktere, Zenović je kazao da je razočaran u lokalnu i republičku vlast, navodeći da se odnos prema Budvi nije promijenio ni nakon 2020. godine.

- Praksa da se prema Budvi odnose kao prema zloj maćehi se nastavila, i to je za nas apsolutno neprihvatljivo - rekao je Zenović.

Zenović je upozorio da je grad zarobljen političkim partijama, građevinskim lobijima i organizovanim kriminalnim grupama.

On je istakao da se najveća vrijednost u takvom gradu nalazi u slobodnim ljudima koji su, kako je rekao, okupljeni u njegovom pokretu.

- Iza nas ne stoji apsolutno nijedna politička partija, nijedna organizacija ili kriminalna grupa. Iza nas stoje samo naša imena i prezimena, i tako će ostati dok god ovaj pokret postoji - poručio je Zenović.

On je dodao da će kampanja biti finansirana isključivo iz ličnih donacija, u skladu sa zakonom.

Zenović je pozvao sve građane Budve da iskoriste svoje biračko pravo na predstojećim izborima.

- Ako ostanu kod kuće, daju legitimitet sadašnjoj vlasti i lošoj praksi koja se poslednjih godina dešava u našem gradu. Krajnje je vrijeme da se preduzmu koraci, jer ako ostane status quo, bojim se da za ovaj grad više neće biti povratka - rekao je Zenović.

Kako je kazao, ukoliko se ne reaguje, Budva će u narednih godinu do dvije definitivno izgubiti šansu da se može izvući.

- Imamo rješenja za većinu problema sa kojima se naš grad susreće, kao i kvalitetne ljude spremne da pomognu da ovaj grad vratimo na pravi put. Naš cilj je da Budvi vratimo titulu Kraljice Mediterana, koju je, nažalost, davno izgubila - poručio je Zenović.

OIK je večeras utvrdila izbornu listu "Pokret za Grad".