Petra Čelebić: Neću podržavati one koji utiču da Crna Gora postane krpa Republike Srbije i Aleksandra Vučića

Duško Mihailović

Članica Izvršnog, Glavnog i Opštinskog odbora Podgorice Pokreta Evropa sad, Petra Čelebić napustila je tu stranku i podnijela ostavku na sve funkcije, navodeći da ta odluka nije donešena lako, ali da stranka u čijem je osnivanju učestvovala više ne predstavlja skup vrijednosti i načela koji su ih ujednili, te da kada se jednom krene pogrešnim putem, svaka naredna stanica je pogrešna.

Ona je u ostavci, u koju je Portal ETV imao uvid, napisala da kao „Crnogorka neće podržavati i promovisati one koji svojim činjenjnem i nečinjenjem utiču da Crna Gora postane krpa Republike Srbije i Aleksandra Vučića“.

„To nema veze sa nikakvim „komitovanjem, mržnjom prema srpskom narodu“..., jer moja majka je Srpkinja (...), već ima veze sa ugrožavanjem crnogorskog ognjišta. Vjerovatno ćete se smijati kada pročitate prethodno napisano, ali dobro, smijeh je zdrav. Ne znam da li će biti smiješno kada sjednete sami sa sobom i shvatite za šta ste sve dali legitimitet izvršiocima srbijanske politike na području Crne Gore“, piše u ostavci Čelebić upućene kolegama iz PES-a.

Ona je u kratkoj izjavi za Portal ETV kazala da bez obzira na ogroman trud i rad koji je uložila u ideju PES-a, ne može i neće podržavati one koji svojim djelovanjem, bilo aktivnim ili pasivnim, doprinose da Crna Gora postane podložna uticajima koji će je učinjeti samo nezavisnom na papiru.

„Moj cilj je uvijek bio da radim u interesu Crne Gore i njenih građana, a to više ne mogu raditi unutar ove partije. Ako moram da biram, biram da ne budem dio priče koja od moje zemlje pravi puku ljušturu nezavisne države i poligon za igru tuđih, nedobronamjernih interesa“, kazala je Čelebić i dodala da PES to više nije ista partija kojoj je dala povjerenje, vrijeme i energiju od osnivanja.