Laković: Ohrabrujemo nadležne organe da procesuiraju manipulacije izbornih prava

Portal ETV

Poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković pozvao je nadležne organe da procesuiraju manipulacije izbornih prava.

Laković je reagovao na navode portparola Demokratske partije socijalista (DPS) Miloša Nikolića koji je saopštio da je kupovina ličnih karata, koju je jutros procesuirala crnogorska policija, režirana od strane aktuelne parlamentarne većine.

- Portparol DPS je na sebe uzeo ulogu istražnih i pravosudnih organa i “potrčao” da saopšti javnosti ko je režirao inkriminacije sa ličnim kartama i ugrozio izborna prava građana. Vjerovatno je na osnovu dugogodišnjih ličnih i kolektivnih DPS iskustava Nikolić zaključio da su scenario i režija izbornih manipulacija produkt struktura vlasti. Međutim, Pokret Evropa sad ohrabruje državne organe u čijoj je nadležnosti otkrivanje i procesuiranje ovih i drugih krivičnih djela, da učine maksimalne napore i rasvijetle sve detalje ovih nezakonitosti, kao i da otkriju sve učesnike, nalogodavce i inspiratore ovakvih radnji, odakle god da dolaze i kome god da u političkom smislu pripadaju - naveo je Laković u saopštenju.

U PES-u su, kako kaže, svjesni da je svaka manipulacija sa izbornim pravima građana direktan udar na crnogorsku demokratiju kao jedan od nosećih stubova crnogorskog društva i države.