Kordić na Žabljaku: Neophodno unaprijediti hotelske i kapacitete skijališta

Portal ETV

Kako Žabljaku vratiti reputaciju zimskog turističkog centra, ali i kako unaprijediti hotelske i kapacitete skijališta, pitanja su koja su bila u fokusu susreta ministarke turizma Simonide Kordić, potpredsjednika Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj Miluna Zogovića, državnih sekretara Vuka Žižića i Petra Draškovića, sa potpredsjednikom Opštine Žabljak Darkom Šljivančaninom i predsjednikom SO Ivanom Popovićem. 

Kordić je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma, apelovala da se mora voditi računa o UNESCO statusu, ističući da se sa njima mora razgovarati i pronaći kompromisno rješenje.

- Moramo sačuvati ovakav dragulj i prirodni ambijent. Vrlo sam protiv betonizacije, ali sa druge strane jednako je važno da ponuda bude moderna i savremena, u skladu sa željama današnjih turista - poručila je ministarka turizma.

Govoreći o brojnim zatvorenim hotelima na Žabljaku, kako se dodaje u saopštenju, ona je istakla da postoji ozbiljno interesovanje investitora za ulaganje, ali da im kao država ne možemo ponuditi neriješene probleme koji su zaostavština loših privatizacija.

- Takođe, navela je da uporedo treba razvijati i kulturni sadržaj, panoramske ture, gastronomiju, te aktivni i katunski turizam - kazali su iz njenog resora.

Kao jedan od uspješnih primjera, kako su zaključili, Kordić je sa saradnicima obišla Etno katun Durmitor, odakle je poručila da je spoj tradicionalne poljoprivredne proizvodnje i turizma jedan od načina kako privući goste i mimo sezone i ponuditi im autentični proizvod Crne Gore.