Kadić: Očekujemo odgovor Ustavnog suda do kraja sedmice

Portal ETV

Pokret Naprijed očekuje da Ustavni sud prihvati njihove prigovore na izbore u Podgorici, kako bi konačni rezultati zaista predstavljalli izbornu volju građana, kazao je Gradskoj RTV nosilac liste Vuk Kadić. Očekuje da će odgovore dobiti do kraja sedmice.

U Pokretu Naprijed čekaju da im Ustavni sud odgovori na 14 prigovora koje su im dostavili u petak, a zbog kojih traže ponavljanje izbora na svih 14 biračkih mjesta.

- Nadam se da će se Ustavni sud držati zakona i u skladu s tim donijeti odluku. Do sada smo imali slučajeve da se i DIK i OIK ponašala partijski, da tamo nijesu sjedjeli pravnici koji su donosili odluke na osnovu zakona, nego na osnovu interesa partija koje predstavljaju. Ustavni sud je nešto drugo i zato očekujemo pozitivno rješenje - kazao je Kadić.

Tvrdi da je riječ o nepravilnostima koje zahtijevaju ozbiljnu kontrolu.

- Ne možemo da prihvatimo činjenicu da nedostaje biračka knjiga, da nema kontrolnog kupona, da ima četiri ili pet više kupona nego glasačkih listića, da ima više glasačkih listića u odnosu na kupone - istakao je Kadić.

Podsjetimo, dok se Ustavni sud ne izjasni o prigovorima Pokreta Naprijed, ne mogu biti proglašeni konačni rezultati izbora u Podgorici koji su održani 29. septembra.