Ibrahimović sa ambasadorom Maroka: Veoma dobri bilateralni odnosi i saradnja na multilateralnom planu

Portal ETV

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Maroko u Crnoj Gori Mohamedom Aminom Belhažom i tom prilikom je konstatovano da dvije zemlje njeguju tradicionalno dobre bilateralne odnose, utemeljene na zajedničkim vrijednostima.

Tokom razgovora istaknuta je vrlo dinamična multilateralna saradnja, potvrđena i kroz podršku Maroka kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti za period 2026-2027. godine.

Izražena je obostrana spremnost za dalje intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i za unaprjeđivanje partnerskih odnosa u oblastima od obostranog interesa.

- Posebno je ukazano na značajan potencijal za jačanje ekonomskih i trgovinskih veza između dvije države, uz valorizaciju već uspostavljenih mehanizama saradnje - saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Tokom sastanka je bilo riječi i o mogućnostima za saradnju u oblasti energetike, kao i nauke, obrazovanja, saobraćaja i turizma.