I dalje velike kolone na ulazima u Crnu Goru iz pravca Srbije i BiH

Portal ETV

Posljednji snimci sa graničnih prijelaza iz pravca Srbije i Bosne i Hercegovine pokazuju da su velike kolone i dalje prisutne na ulazima u Crnu Goru. Posebno se ističu granični prijelazi Dobrakovo i Dračenovac iz pravca Srbije, i prijelazi Ilijno Brdo iz pravca Trebinja prema Nikšiću i granični prijelaz Sitnica iz pravca Trebinja prema Herceg Novom.

Granični prijelaz Dračenovac
GP Ilijino Brdo
GP Sitnica

U Podgorici je noć uoči lokalnih izbora, za koje i u vlasti i u opozicji ocjenjuju da mogu potencijalno uzdrmati Vladu, primijećen znatan broj automobila sa registarskim oznakama susjedne Srbije.

Portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić sinoć je na platformi X objavio seriju fotografija na kojima se vide ovi automobili uz komentar da je „izborna turistička sezona u punom zamahu“.

I prethodnih dana su takođe bile vidljive i gužve na graničnim prijelazima u Crnu Goru iz pravca Srbije: Dobrakovo i Dračenovac.

U odnosu na isti period prošle godine, u prethodnih 48 sati u Crnu Goru je ušlo više od 14 hiljada ljudi, saopštio je na konferenciji za medije predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković navodeći da su to zvanični podaci koje su dobili od granične policije.

On je pozdravio reakciju Osnovnog državnog tužilaštva i najavio da će podnijeti krivične prijave protiv svih lica koja nezakonito ostvaruju biračko pravo u Podgorici.