Dizdarević: Funkcije su prolazne i nijesu vrijedne klijentelističkog zagrljaja sa negatorima genocida u Srebrenici

Portal ETV

Izjava predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovićo da oni kojima smeta što je ta stranka ušla u rekonstruisanu Vladu, nijesu prijatelji Bošnjaka, niti nezavisne, multietničke, multivjerske i građanske Crne Gore”, neodgovorna je i nesmotrena, i ima funkciju da odbrani neodbranjivo – klijentelistički zagrljaj sa negatorima genocida u Srebrenici, saopštio je danas potpredsjednik DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Abaz Dizdarević.

- Ako smo mi koji kritikujemo neprincipijelnu odluku Bošnjačke stranke da pristane na krečenje političke biografije Andrije Mandića neprijatelji Bošnjaka i nezavisne, multietničke Crne Gore, bilo bi dobro da nam gospodin Ibrahimović, kao „ekskluzivni tumač interesa Bošnjaka u Crnoj Gori” odgovori na pitanje, jesu li prijatelji Bošnjaka oni za koje su Radovan Karadžić i Ratko Mladić ratni heroji, a ne zločinci. I jesu li prijatelji nezavisne Crne Gore oni koji je ne priznaju i atakuju na njeno dostojanstvo - navodi Dizdarević.

Prema njegovim riječima, Bošnjačka stranka je uvijek do sada vodila mudru i odgovornu politiku koja je slijedila nacionalne interese Crne Gore.

- Funkcije su prolazne i nijesu vrijedne rizika napuštanja sopstvenih principa. Konačno, svako ko je ušao u ovakvu vladu, i još obećava da će postojeća parlamentarna većina koja je srušila odnose sa Hrvatskom uvesti Crnu Goru u EU, može biti ili naivan, ili nedobronamjeran - zaključio je Dizdarević.