Demokrate pozdravljaju potez Čarapića i pozivaju na smjenu generala Lazarevića

Portal ETV

Pozdravljamo odgovoran čin Vasilija Čarapića, koji je, nakon što je upotrijebio službeno vozilo u privatne svrhe, samoinicijativno odustao od daljeg korišćenja službenog vozila - poručile su Demokrate.

Oni su ocijenili da bi čin Vasilija Čarapića trebalo da bude primjer svima u državnoj službi.

Podsjetimo, Čarapić je, nakon što je M portal objavio fotografiju na kojoj se vidi da tokom vikenda u službenom vozilu Skupštine prevozi krevet, kazao da je to učinio između dvije službene posjete i tvrdnju da je gorivo platio iz svoga džepa pokušao da opravda skrinšotom poruke od 23. septembra kada mu je za gorivo sa računa skinuto 40 eura. Juče je bio 12. oktobar.

Ipak, Čarapić se danas izvinio građanima i saopštio da će Skupštini vratiti službeno vozilo.

- S druge strane, sramotno je da pojedinci opravdavaju postupke generala Lazarevića, koji je vojnicima naložio da kupe Jamahu, a potom pokušao prošvercovati motocikl preko granice zemlje članice Evropske unije, bez odgovarajuće izvozne dokumentacije, bez prijave na graničnom prelazu, koji je bio sakriven u vojnom kombiju, kako je i naveo ministar odbrane. Time ne brane samo neodgovorno ponašanje, već direktno podržavaju zloupotrebu državnih resursa i čin šverca, unoseći sramotu u Vojsku Crne Gore - članicu NATO-a - pred međunarodnom zajednicom - navele su Demokrate u saopštenju.

Oni su ocijenili da je smjena Lazarevića „najmanji korak ka uklanjanju ove mrlje sa vojne uniforme“.

- Pozivamo sve koji staju u zaštitu generala Lazarevića, uključujući i člana Savjeta za odbranu i bezbjednost, da djelima pokaže odgovornost prema vojsci i zemlji. Smjena načelnika Generalštaba je najmanji korak ka uklanjanju ove mrlje sa vojne uniforme - zaključuju Demokrate u saopštenju.