Borančić BS-u: Očigledno nijesam dovoljno dobar musliman za Bošnjačku stranku

Portal ETV

Odbornik Liberalne partije i predstavnik Evropskog saveza Ammar Borančić odbacio je danas tvrdnje odbornice Bošnjačke stranke u Skupštini opštine Bar Sehere Kurtagić Kalender koja je tvrdila da je izbor njega za potpredsjednika loklanog parlamenta nastavak prakse diskriminacije, te da su u pitanju političke kombinatorike. Odbornici Skupštine opštine Bar izabrali su danas Borančića za potpredsjednika barske Skupštine. On je izabran većinom glasova odbornika vlasti i opozicije, na prijedlog predsjednika SO Branislava Nenezića.

Borančić je u polemici sa odbornicom Bošnjačke stranke nabrojao koje sve pozicije njena stranka pokriva u Vladi. Od potpredsjedničkih mjesta za međunarodne poslove i za vanjske poslove, preko ministarskih za vanjske poslove, socijalno staranje, socijalni dijalog, kao i onog za saradnju sa nevladinim organizacijama do novoizmišljenog ministarstva za saradnju za saradnju sa Skupštinom.

- Ovo su samo neki od 33 resora u Vladi koju čini Bošnjačka stranka, i danas nam vi ovđe pričate o kombinatorici? Nemojte molim vas. A drugo, Ammar Borančić očigledno nije dobar musliman za Bošnjačku stranku. Dakle, muslimani, naročito u Baru nijesu jednako Bošnjačka stranka. A, da je vama stalo do muslimana na pozicijama, vi bi danas glasali, evo imate kandidata Ammara, ali vama to nije važno ako BS nije na poziciji - poručio je Borančić. On je istakao da je zato BS imala i loš rezultat na izborima u Podgorici , odnosno svega jedan odsto glasova .

- Vjerujte mi da će to biti i u Baru ako nastavite tako. Mi u Baru se nikad nijesmo dijeli po nacijama i vjerama, i ja ne mislim da sam bolji ili gori zato što sam musliman, niti mislim da treba zbog toga da sjedim u fotelji potpredsjednika Skupštine, već zato što valjda imam neke druge kvalitete, a vama da je stalo do muslimana na pozicijama vlasti danas bi glasali za to - zaključio je Borančić.