Anđušić: Bivši ministar Radulović je podnio ostavku za slučaj koji gotovo nije uporediv

Portal ETV

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić osvrnuo se na današnje hapšenje građevinskog inspektora Rada Dabetića, koji je inače na odborničkoj listi "Za budućnost Crne Gore" za predstojeće izbore u Podgorici, i pitao ko će u Vladi i Ministarstvu urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine da ponese odgovornost za to.

On je podsjetio da je nekadašnji ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio ostavku nakon što je TV Vijesti objavila video snimak na kojem službenici tog ministarstva, građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić, navodno reketiraju biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

- Ko će u Vladi i resornom ministarstvu podnijeti odgovornost za ovako nešto?  Evo primjera kako je to bilo nekad u “zarobljeno” vrijeme, a kako je nakon “oslobođenja”. Pritom, ex ministar Radulović je podnio ostavku za slučaj koji gotovo da nije uporediv - naveo je Anđušić.

On je ocijenio da nije teško primijetiti da nikome od "vrlih moralista i kritičara" nije problem što danima unazad ovakve stvari rade ljudi koji su na izbornim listama političkih subjekata i koji su ugledni aktivisti i funkcioneri partija.

- Zamislite dan u kome bi neko iz DPS-a bio uhapšen sa ličnim kartama, napravio više krivičnih djela kojima svjedočimo, na svega par dana do izbora. Znam, o tim aferama bi se pričalo punu jednu deceniju. Nego, siguran sam da ovo dobro vide oni koji trebaju da vide - zaključio je Anđušić.