Parti Mejkersi objavili numeru „Za mene si željena“: Posveta našim šćerima, cijelom ženskom rodu i onima kojim je oduzeta šansa da to budu

Portal ETV

 Nakon pjesme „Stop vršnjačkom nasilju“, Parti Mejkersi juče su, na Međunarodni dan djevojčica, objavili još jednu društveno angažovanu numeru - koja se ovog puta osvrće na selektivne abortuse.

Pjesma nosi naziv „Za mene si željena“. 

- Nije slučajnost da je crnogorski pank bend Parti Mejkersi baš na internacionalni Dan ženskog đeteta (11. oktobar) objavio još jednu autorsku i društveno angažovanu pjesmu. Ovoga puta fokus je na selektivnom odabiru pola i u nekim slučajevima prinudnim abortusima - navodi se u najavi pjesme. 

Pjesma je, kažu Parti Mejkersi, posvećena našim šćerima, cijelom ženskom rodu i onima kojima je na bezdušan i okrutan način oduzeta šansa da to budu.

Autor ove pjesme je Saša Jovetić - poznatiji kao „stari Šurda“, a ovoga puta je u radu pomogla i njegova ćerka Tanja Perez Jovetić koja svira violinu i klavir u okviru muzičkog prologa na početku numere „Za mene si željena“ - dok završnu riječ ima učenica srednje škole Dajna Radović

Ivan Ivanović (Bubnjivi i psi), Stefan Pantović (Parampaščad) i Ivan Jokanović takođe su dali svoj doprinos u radu na pjesmi koja je snimljena i producirana u studiju „Stivi“. 

- Srdačno se zahvaljujemo i PAM-u (Prava autora muzike) Crne Gore, koji je jedini prepoznao važnost ovog našeg projekta i finansijski pomogao da se on ostvari - dodali su Parti Mejkersi.