Vlada formirala Koordinaciono tijelo za projekat Velje brdo

Portal ETV

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Odluku o obrazovanju Koordinacionog tijela za realizaciju projekta „Velje brdo“ na čelu sa ministrom prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slavenom Radunovićem

Kako je saopšteno iz Vlade, cilj donošenja Odluke je da se uspostavi koordinacija realizacije projekta „Velje brdo“.

- Glavni zadaci Koordinacionog tijela su priprema finansijske analize projekta; koordinacija relevantnih institucija i izvođača radova, kako bi se osigurala efikasna realizacija projekta; praćenje korišćenja budžetskih sredstava i drugih resursa namijenjenih za realizaciju projekta  i izrada mjesečnih izvještaja i preporuka o napretku i eventualnim rizicima vezanim za realizaciju projekta - navedeno je u saopštenju Vlade.

Radunović je na današnjoj konferenciji za medije kazao da se javio veliki broj investitora iz Crne Gore koji su spremni da izmjeste poslovanje na Velje brdo, a da zaustave neke svoje projekte.

Kazao je da će, kada bude izabran idejni projekat, u prvoj godini za realizaciju bili uloženo 60-70 miliona eura u infrastrukturu.

Radunović i premijer Milojko Spajić predstavili su projekat "Velje brdo" 21. septembra, uoči lokalnih izbora u Podgorici. Na predstavljanju projekta, kojim je predviđeno rješavanje stambenih potreba građana pod povoljnim uslovima, premijer je najavio da bi prvi stanovi trebalo bi da budu dostupni građanima do sredine 2026, a kvadrat će koštati 1.000 eura sa kamatom od 1,2 odsto.

Naznačili su tada je projekat namijenjen isključivo građanima Crne Gore, a zahvataće prostor od 9.226.000 metara kvadratnih.